skip to Main Content
ایگو چیست؟

ایگو چیست؟

ایگو چیست؟

ایگو چیست؟

عنوان اصلی: Ego
نویسنده: لاپلانش و پونتالیس
انتشار در: THE LANGUAGE OF PSYCHO-ANALYSIS
تاریخ انتشار: 1998
تعداد کلمات: ۵۸۰۰ کلمه
تخمین زمان مطالعه: ۴۸ دقیقه
ترجمه: تیم ترجمه‌ی تداعی

ایگو | Ego

عاملیتی که دومین نظریه دستگاه ذهنی فروید میان آن و اید و سوپرایگو تمایز قائل می‌شود.

به لحاظ توپوگرافیک، ایگو به همان اندازه که تابع مطالبات اید است تابع فرمان‌های سوپرایگو و تقاضاهای واقعیت بیرونی نیز هست. با وجودی که نقش میانجی به آن اختصاص داده شده، و به‌طورکلی مسئول علایق شخص است، خودمختاری آن مؤکداً نسبی است.

از دیدگاه پویشی، ایگو بیشتر از همه تجلی قطب دفاعی شخصیت در تعارض نوروتیک است؛ ایگو مجموعه‌ای از مکانیزم‌های دفاعی را به کار می‌گیرد که به‌واسطه ادراک یک اثر نامطلوب (نشانه اضطراب) برانگیخته شده است.

از دیدگاه اقتصادی، ایگو به‌عنوان عامل «پیونددهنده» در فرایندهای روانی ظاهر می‌شود؛ با وجود این در عملیات‌های دفاعی، تلاش‌های آن برای پیوند دادن انرژی غریزی توسط فرایند اولیه تضعیف می‌شوند و این تلاش‌ها جنبه‌ای تکانشی، تکراری و غیرواقع‌گرایانه به خود می‌گیرند.

و اما در ارتباط با پیدایش ایگو، نظریه روانکاوی در صدد توضیح این امر در دو سطح نسبتاً مجزا است. بر اساس توضیح نخست، ایگو یک عاملیت سازشی است که در تماس با واقعیت بیرونی خود را از اید افتراق می‌دهد. از سوی دیگر، ایگو به‌عنوان محصول همانندسازی‌های که، درون شخصیت، در شکل‌گیری یک اُبژه‌ی عشق که اید بر آن سرمایه‌گذاری روانی کرده است، به اوج می‌رسند نیز توصیف شده است.

مختص اعضای ویژه

محدودیت دسترسی به ادامهٔ مطلب

دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژهٔ تداعی در نظر گرفته شده است.

با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه به امکان مطالعهٔ آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیک‌های بالینی و مواردی از این دست دسترسی خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعهٔ آنلاین در سایت است و امکان دانلود پی‌دی‌اف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پی‌دی‌اف مقالات دارید، آنها را باید جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.

در این صفحه می‌توانید پلن‌های عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه می‌توانید نحوهٔ فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.

مجموعه مقالات مفاهیم روانکاوی
0 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

Back To Top
×Close search
Search