skip to Main Content
ما ساخت پادکست را در حال حاضر متوقف کرده‌ایم. این تصمیم بعد از بازخوردهایی که از شما نسبت به لحن گوینده‌ی پادکست دریافت کردیم گرفته شده است. در تلاش هستیم که از ماه‌های آتی ساخت پادکست را با تیم حرفه‌ای جدید و با محتوایی غنی‌تر آماده کنیم. در زمان انتشار از طریق شبکه‌های اجتماعی تداعی آن را با شما در میان خواهیم گذاشت.

قسمت نهم: چرا ممکن است اندوه را به خشم ترجیح بدهیم؟

گاهی اوقات بی‌هیچ علتی خلقی اندوهگین بر ما سایه می‌افکند. مثلاً دلمرده و بی‌حوصله از خواب بیدار می‌شویم. فاقد انرژی و سمت و سو هستیم. همه‌چیز طعم و مزه‌ی خود را از دست می‌دهند، و کوچک‌ترین چالش‌ها به شکلی باورنکردنی سنگین به نظر می‌رسند، برای درک تقریباً همه‌چیز تقلا می‌کنیم. در این حالت –چنان‌که دکترها به ما می‌گویند- از افسردگی شدید رنج می‌بریم.

قسمت هشتم: مبانی علمی در پس رویابینی

برای قرن‌ها مردم در معنای رویاها تعمق کرده‌اند. تمدن‌های اولیه به رویاها به عنوان واسطه‌ای میان دنیای زمینی ما و خدایان فکر می‌کردند. در واقع، یونانیان و رومیان باور داشتند که رویاها قدرت‌های پیشگویانه‌ی خاصی داشتند. در حالی که همیشه علاقه‌ی زیادی به تفسیر رویاهای انسان وجود داشت، در اواخر قرن نوزدهم بود که زیگموند فروید و کارل یونگ برخی از معروف‌ترین نظریات رویا را مطرح کردند.

قسمت هفتم: چرا افراد به درمانگر خود دروغ می‌گویند؟

چرا کسی باید به درمانگر خود دروغ بگوید؟ این عمل کاملاً زیان‌بار است، شما برای درمان پول می‌پردازید، پس فایده‌اش چه خواهد بود اگر بخواهید دروغ بگویید؟ با این حال، طبق مطالعه‌ی منتشر شده در سال ۲۰۱۶ در بخش مشاوره‌ی روانشناسی، از میان ۵۴۷ نفر از مراجعین بزرگسال روان‌درمانگری، ۹۳ درصد گزارش کردند که در برخی موارد به درمانگر خود دروغ می‌گویند. این قضیه تا حدی به ماهیت «حقیقت» مربوط می‌شود چراکه حقیقت هرگز فقط سیاه و سفید نیست. در واقع، در درمان، «حقیقت» چیزی است که در طول زمان ظهور می‌کند، زمانی که رابطه‌ی اعتمادآمیز بین درمانگر و بیمار وجود داشته باشد. پس چرا مردم به درمانگر خود دروغ می‌گویند؟

قسمت ششم: نُه دلیل که چرا افراد در برابر آغاز درمان مقاومت می‌کنند.

احساس عدم اطمینان در مورد آغاز درمان، احساسی متداول است. افراد اغلب نگرانی‌هایی در مورد این‌که فرایند درمان چگونه خواهد بود دارند، که برخی از آن‌ها به افسانه‌های اجتماعی مربوط هستند. در ادامه تلاشی برای شفاف‌سازی برخی از این ایده‌ها در مورد درمان می‌آید که اغلب فرد را از جستجوی کمک بازمی‌دارند.

قسمت پنجم: روانکاوی هنوز زنده و موثر است.

تصویری که بسیاری از افراد نسبت به روانکاوی دارند متعلق به دهه‌ی ۱۹۵۰ یا حتی قبل‌تر از آن است. زمانه تغییر کرده و روانکاوی نیز همین‌طور. در این‌جا برخی ابعادی که روانکاوی معاصر تکامل یافته تا به‌روز و مرتبط باقی بماند و نیز به شما در خلاصی یافتن از علائم هیجانی دردناک، بهبود روابط شخصی، و درک عمیق‌تر از خودتان کمک کند نشان داده‌ایم.

قسمت چهارم: هانا سگال؛ روانکاوی در میانه‌ی نیروهای حیات و ویرانگر

هانا سگال که در سن ۹۳ سالگی فوت کرده است، در میان عده‌ی انگشت‌شماری از روانکاوان بود که تفوق بین‌المللی آن‌ها چون و چرا ندارد. او سهمی بنیادین به نظریه و عمل روانکاوی ادا کرد، و در طی بیش از ۶۰ سال فعالیت، مدافع اصلی ایده‌های ملانی کلاین بود.

قسمت سوم: ۱۰ کتاب برتر درباره‌ی روانکاوی

آثار فروید فلسفه و ادبیات داستانی را هم به همان اندازه نظریه‌های روانشناسی و جنسیت تغییر داده است. از میشل فوکو تا فیلیپ راث در اینجا چند کتاب بزرگ درباره‌ی درمان از طریق گفتار معرفی می‌کنیم.

[podbean resource=”episode=8dtex-9cf737″ type=”audio-rectangle” height=”100″ skin=”1″ btn-skin=”107″ auto=”0″ download=”1″]

قسمت دوم: جنگ‌های درمانی؛ انتقام فروید

CBT به عنوان یک درمان ارزان و مؤثر تبدیل به روش درمانی غالب شد و فروید را به زیرزمین محقر روانشناسی فرستاد. اما پژوهش‌های جدید این برتری را زیر سؤال برده‌اند و نتایج چشمگیری برای روانکاوی فراهم کرده‌اند. آیا وقت آن است که به روی کاناپه بازگردیم؟

[podbean resource=”episode=d2zkp-9c05de” type=”audio-rectangle” height=”100″ skin=”1″ btn-skin=”107″ auto=”0″ download=”1″]

قسمت اول: چه کسی از زیگموند فروید می‌ترسد؟

زیگموند فروید مردم را رنجیده‌خاطر می‌کند. هر وقت کسی از فروید یادی می‌کند، می‌گوید در مهمانی شام، به سخنان تند و زننده‌ای گوش می‌دادم. قضاوت عموم مردم، حتی کسانی که افرادی تحصیل کرده و آگاه در جامعه هستند درباره فروید این است که می‌توان او را به زباله‌دان تاریخ انداخت و عقایدش را که منقضی شده‌اند، فراموش کرد. البته هنوز تئوری‌های فروید مدافعانی نیز دارد، اما تجربه‌ی من این است که نگرش عمومی به او مخالفت کامل است.

[podbean resource=”episode=sdxs4-9b6645″ type=”audio-rectangle” height=”100″ skin=”1″ btn-skin=”107″ auto=”0″ download=”1″]
Back To Top
×Close search
Search
×