تأویل رؤیا در روانکاوی معاصر
۱۱۳ سال پس از انتشار کتاب دورانساز « تأویل رؤیا » زیگموند فروید، نشریهی «روانکاوی معاصر» در سال ۲۰۱۳ ویژهنامهای را منتشر کرد که در آن به دیدگاههای نو به تأویل رؤیا در روانکاوی میپرداخت. این ویژهنامه شامل دو شماره بود که شمارهی اول آن به تئوریهای تأویل رؤیا (بیشتر از دیدگاه نوروسایکوآنالیسیس) میپرداخت و شمارهی دوم که شامل ۵ مقاله بود به روشهای پرکتیکال تأویل رؤیا در جلسات روانکاوی میپرداخت. ما شمارهی دوم آن ویژهنامه را ترجمه کردهایم.
ویژگی مهم این ویژهنامهی ۱۸ هزار کلمهای این است که کاملاً به صورت تکنیکی نشان میدهد که روانکاوان معاصر، رؤیاها را به چه صورت در جلسات تأویل میکنند. ماجرا از این قرار است که دکتر «گالیت اتلس» ۴ رؤیای اصلی یکی از مراجعانش به نام «سوفی» را ارائه میدهد و اشاره میکند که این رؤیاها را به چه صورت تأویل کرده است. فرایند اصلی تحلیل سوفی با همین تأویل رؤیاهاست که موجب رشد او میشود. پس از ارائهی این مورد، ۳ روانکاو دیگر با رویکردهای مختلف (لکانی، ارتباطی، آبجکت ریلیشنز) به تأویل رؤیاهای سوفی میپردازند و در نهایت در مقالهی نهایی، گالیت اتلس به تأویلهای داده شده توسط دیگر روانکاوان پاسخ میدهد.
گمان ما این است که این ویژهنامه برای درمانگران در هر سطحی راهگشاست. نکتهسنجی روانکاوان این میزگرد تحلیلی موجب شده که مخاطب پس از مطالعهی تحلیلها و تأویلها، چشمانداز تازهای به تأویل رؤیا در جلسات روانکاوی خودش داشته باشد.
پینوشت: سپاسگزار شما خواهیم بود اگر شما نیز حق کپیرایت را رعایت کرده و فایل ترجمه شده را با دیگران به اشتراک نگذارید و ممنون شما خواهیم بود اگر برای معرفی به دیگران همین صفحهی دانلود فایل را به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
با سلام،
آیا این کتابچه برای کسی که دوست دارد بتواند رؤیاهای خودش را تعبیر کند و از این طریق ناخودآگاه خودش را ببیند و خود را بشناسد هم مفید است یا فقط بهدرد رواندرمانگران میخورد؟
سلام
این مقالهها تخصصی هستند و برای فردی که به ادبیات روانکاوی ناآشناست کمی غریبه خواهد آمد. با وجود این و با توجه به اینکه تعبیر رویاها در این مقالات بر اساس چند نمونه از رویاهاست ممکن است برای فهم شما از کارکرد رویاها کارآمد باشد.