skip to Main Content
آسیب‌شناسی نارسیسیزم در زندگی روزمره | نانسی مک‌ویلیامز

آسیب‌شناسی نارسیسیزم در زندگی روزمره | نانسی مک‌ویلیامز

آسیب‌شناسی نارسیسیزم در زندگی روزمره | نانسی مک‌ویلیامز

آسیب‌شناسی نارسیسیزم در زندگی روزمره | نانسی مک‌ویلیامز

عنوان اصلی: Narcissistic Pathology of Everyday Life: The Denial of Remorse and Gratitude
نویسنده: نانسی مک‌ویلیامز و استنلی لپندورف
انتشار در: روانکاوی معاصر
تاریخ انتشار: 1990
تعداد کلمات: 7400 کلمه
تخمین زمان مطالعه: 37 دقیقه
ترجمه: تیم ترجمه‌ی تداعی

آسیب‌شناسی نارسیسیزم

هدف از نگارش این مقاله، مطالعه‌ی تظاهرات معمول و روزمره‌ی پویایی‌های نارسیسیستیک به‌صورت پدیدارشناسانه است. علی‌رغم اهمیتی که تبیین دقیق فروید از شواهد روزمره‌ی فرآیندهای دفاعی ناهشیار (۱۹۰۱) برای روانکاوی دارد، روانکاوان به‌طور طبیعی توجه خود را به آسیب‌های روانی آشکارتر و جدی‌تر معطوف می‌کنند، همان آسیب‌هایی که افراد به خاطر آن‌ها به روانکاو مراجعه می‌کنند. در این مقاله قصد داریم سنت فرویدیِ موشکافی چیزهای به‌ظاهر پیش پا افتاده و معمولی را زنده کنیم، و به جنبه‌هایی از آسیب‌شناسی نارسیسیستیک در خودمان و دیگران بپردازیم که زندگی روزمره را هم در حوزه‌ی شخصی و هم حرفه‌ای مختل کرده، و غالباً آن را ناخوشایندتر، گیج‌کننده‌تر و تنهاتر از آنچه می‌تواند باشد، می‌سازند.

فرض ما بر این است که خواننده‌ی این مقاله با نظریات روانکاوی درباره‌ی شرایط نارسیسیستیک آشنایی ابتدایی دارد. هدف ما این نیست که درباره‌ی سبب‌شناسی اختلالات نارسیسیستیک موضع‌گیری کنیم، یا یک رویکرد فنی خاص برای درمان آن‌ها ارائه دهیم، یا به رسم کارهای «کریستوفر لَش» (مثلاً در سال ۱۹۷۸) برای افزایش نمایانِ پدیده‌های نارسیسیستیک در فرهنگ خودمان به مثابه یک واحد کامل، ابراز تأسف کنیم. برعکس، با این مقدمه آغاز خواهیم کرد که وظیفه‌ی سازماندهی دفاع‌های مختلف نارسیسیستیک، محافظت از چیزی است که معمولاً خودبزرگ‌بینی خوانده می‌شود («کوهوت»، ۱۹۷۱)[۱]، و سپس انواع فعالیت‌هایی را که این محافظت در پی دارد، به شکل محسوسی به تصویر می‌کشیم. تمرکز ما به‌طور خاص روی درماندگی آشکار فردی است که، چه برای عذرخواهی (یعنی ابراز پشیمانی حقیقی) و چه برای سپاسگزاری (یعنی ابراز قدردانی حقیقی) به حفظ احساس خودبزرگ‌بینی نیاز دارد. سپس تعدادی از مانورهای دفاعی را که یک فرد با انگیزه‌های نارسیسیستیک ممکن است از آن‌ها به‌جای ابراز ندامت یا قدردانی استفاده کند شرح خواهیم داد، و به تفسیر اثرات معمولی خواهیم پرداخت که این عملکردها در دنیای چنین فردی روی سوژه‌ها دارند. به پیروی از دیدگاه «دنبال کردن جزء به جزء» لوینسون (۱۹۸۷) سعی می‌کنیم به موارد خاص و مشهود بپردازیم.

مختص اعضای ویژه

محدودیت دسترسی به ادامهٔ مطلب

دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژهٔ تداعی در نظر گرفته شده است.

با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه به امکان مطالعهٔ آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیک‌های بالینی و مواردی از این دست دسترسی خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعهٔ آنلاین در سایت است و امکان دانلود پی‌دی‌اف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پی‌دی‌اف مقالات دارید، آنها را باید جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.

در این صفحه می‌توانید پلن‌های عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه می‌توانید نحوهٔ فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.

مجموعه مقالات پیرامون نارسیسیزم
6 کامنت
    1. منظورتان کدام لینک دانلود است؟ لینک دانلود مقاله مشکلی ندارد، ولی اگر مقاله را خریداری کنید، لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می‌شود که تاریخ انقضاء دارد و تا ۲۴ ساعت از بین می‌رود. اگر این مقاله را خریده‌اید و این مشکل برای شما پیش آمده، بفرمایید که دوباره برایتان ارسال کنیم.

  1. مقاله عالى و مفید بود و کاملا ملموس بخشى از مقاله رو من در کتاب خود شیفتگى خوندم . ممنون زنده باد تیم عالى تداعى. سؤال ؛ ایا بخشهایى از مقاله رو میتونم با ذکر منبع (خودتون )تو اینستا استفاده کنم ؟

  2. با سلام و احترام من بنا بر ملاحظات پزشکی نمی تونم از روی لپتاب و….مطالعه کنم و باید نسخه کاغذی مطالعه کنم می خواستم بدونم برای گرفتن پرینت در این سایت باید عضو بود و یا نه اصلا چنین تعریفی نشده است؟ممنون از شما

    1. سلام
      برخی مقالات آموزشی را به صورت پی‌دی‌اف هم ابتدای مقاله می‌گذاریم برای اینکه بتوانیم هم پی‌دی‌اف داشته باشید و هم بتوانید پرینت کنید. ولی امکان پرینت گرفتن از باقی مقالات را برای جلوگیری از کپی‌کاری‌هایی که برخی سایت‌ها می‌کنن بسته‌ایم (در واقع مجبور شدیم ببندیم هرچند ترجیح خودمان هم نیست).

دیدگاهتان را بنویسید

Back To Top
×Close search
Search