شخصیتهای هیستریک-هیستریونیک
شخصیتهای هیستریک-هیستریونیک
افراد با سبکهای شخصیتی هیستریک-هیستریونیک دغدغهمندِ جنسیت، تمایلات جنسی و ارتباط آن با قدرت هستند. در ناخودآگاه، آنها جنس خود را ضعیف، ناقص یا پستتر میپندارند و جنس مخالف را قدرتمند، ترسناک و حسرتبرانگیز تلقی میکنند (هوروبیتز، ۱۹۹۱، ۱۹۹۷؛ مکویلیامز، ۲۰۱۱). از نظر رفتار بیرونی، آنها معمولاً به عنوان افرادی نمایشی، تشنه توجه و اغواگر شناخته میشوند (اگرچه به طور متناقضی، ممکن است زیرمجموعهای از آنها برای درمانگران به طرز عجیبی سادهلوح، سنتی و منزوی به نظر برسند).
پیش از معرفی اختلال شخصیت هیستریونیک توسط DSM-III، اغلب اندیشمندان روانکاوی از اصطلاح «هیستریک» برای افراد با سازماندهی روانی نورتیک که دارای این پویاییهای شخصیتی بودند و از اصطلاح «هیستریونیک» یا «هیستروئید» برای افرادی در محدوده مرزی و روانپریشی استفاده میکردند. تشخیص اختلال شخصیت مرزی در DSM اساساً نشاندهندهی شخصیت هیستریک-هیستریونیک سازماندهیشده در سطح شدت مرزی است (مقایسه کنید با زتل، ۱۹۶۸).
محدودیت دسترسی
دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژهٔ تداعی در نظر گرفته شده است.
با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه به امکان مطالعهٔ آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیکهای بالینی و مواردی از این دست دسترسی خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعهٔ آنلاین در سایت است و امکان دانلود پیدیاف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پیدیاف مقالات دارید، آنها را باید جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.
در این صفحه میتوانید پلنهای عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه میتوانید نحوهٔ فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.
- 1.شخصیتهای افسرده
- 2.شخصیتهای وابسته
- 3.شخصیتهای مضطرب-اجتنابی و فوبیک
- 4.شخصیتهای وسواسی-جبری
- 5.شخصیتهای اسکیزوئید
- 6.شخصیتهای جسمانیساز
- 7.شخصیتهای هیستریک-هیستریونیک
- 8.شخصیتهای نارسیسیست
- 9.شخصیتهای پارانوئید
- 10.شخصیتهای سایکوپاتیک
- 11.شخصیتهای سادیستی
- 12.شخصیتهای مرزی