skip to Main Content
شخصیت‌های سایکوپاتیک

شخصیت‌های سایکوپاتیک

شخصیت‌های سایکوپاتیک

شخصیت‌های سایکوپاتیک

عنوان اصلی: Psychopathic Personalities
نویسنده: ویـتّوریـو لینـجـیـاردی و نانسی مک‌ویلیامز
انتشار در: ویراست دوم راهنمای تشخیصی روان‌پویشی
تاریخ انتشار: ۲۰۱۷
تعداد کلمات: ۹۸۲ کلمه
تخمین زمان مطالعه: ۶ دقیقه
ترجمه: گروه روانکاوی تداعی

شخصیت‌های سایکوپاتیک

ما اصطلاح پیشین «سایکوپاتیک» (psychopathic) (کلکلی، ۱۹۴۱؛ هیر، ۱۹۹۱؛ ملوی، ۱۹۸۸، ۱۹۹۷) را بر اصطلاح کنونی «ضداجتماعی» (antisocial) ترجیح می‌دهیم. بسیاری از افراد دارای شخصیت سایکوپاتیک آشکارا ضد اجتماعی نیستند؛ یعنی به طور قابل مشاهده‌ای با هنجارهای اجتماعی در تضاد نیستند. در واقع، بسیاری از افراد دارای شخصیت سایکوپاتیک قادرند برنامه‌های خود را در زمینه‌های تأیید اجتماعی و حتی تحسین دنبال کنند. در برخی مشاغل، رفتار سایکوپاتیک پاداش داده می‌شود (به عنوان مثال، در دنیای مالی پرریسک، همان‌طور که پوشش خبری رویدادهای منتهی به فروپاشی اقتصادی ایالات متحده در سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۰۹ نشان داد). اگرچه بسیاری از افراد سایکوپات با مقامات دچار مشکل می‌شوند، برخی از آن‌ها در فرار از پاسخگویی به خسارات وارده به دیگران بسیار ماهرند.

افرادی که زمانی به «جنون اخلاقی» (moral insanity) (پریچارد، ۱۸۳۵) مبتلا بودند، معمولاً در محدوده مرزی تا روان‌پریش یافت می‌شوند (گاکانو و ملوی، ۱۹۹۴). جهت‌گیری مشخص آن‌ها به سوی جستجوی قدرت به خاطر خود قدرت است. آن‌ها از فریب دادن و دستکاری دیگران لذت می‌برند (برستن، ۱۹۷۳). مفهوم کلاسیک «دغل‌کار»  (impostor)دویچ (۱۹۵۵) در قلمرو سایکوپاتی جای می‌گیرد. اگرچه کلیشه‌ی شخصیت ضد اجتماعی شامل پرخاشگری و خشونت است، اما نوشته‌های بالینی در طول چندین دهه (از هندرسون، ۱۹۳۹ آغاز شده) نسخه‌های منفعل‌تر و انگلی سایکوپاتی را نیز مورد توجه قرار داده‌اند، مانند فردی که یک کلاهبرداری یا طرح پانزی را در یک ماتریس رابطه‌ای اداره می‌کند.

محدودیت دسترسی به ادامه‌ی مطلب

دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژه‌ی تداعی در نظر گرفته شده است.

با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه‌ به امکان مطالعه‌ی آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیک‌های بالینی و مواردی از این دست دسترسی ‌خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعه‌ی آنلاین در سایت است و امکان دانلود پی‌دی‌اف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پی‌دی‌اف مقالات دارید، آنها را بایستی جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.

در این صفحه می‌توانید پلن‌های عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه می‌توانید نحوه‌ی فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.

اگر اکانت دارید از اینجا وارد شوید.

اگر اکانت ندارید از اینجا ثبت‌نام کنید.

مقالات مرتبط با تشخیص بالینی
0 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

Back To Top
×Close search
Search
error: این محتوا محافظت‌شده است.
×