شخصیتهای پارانوئید
شخصیتهای پارانوئید
افرادی که به طور مکرر یا مزمن دچار پارانویا هستند تا جایی که اختلال شخصیت تشخیص داده میشود، عمدتاً در محدودههای مرزی و روانپریشی قرار میگیرند. وضعیتهای روانشناختی پارانویایی با عواطف، انگیزهها و ایدههای طاقتفرسایی مشخص میشوند که فرد آنها را انکار میکند و به دیگران نسبت میدهد و سپس با ترس و/یا خشم به آنها مینگرد. این افراد در طیف پیوستاری بلات (Blatt)، از گرایش به ارتباط با دیگران تا تعریف خود (self-definition)، در سمت تعریف خود قرار دارند.
احساسات پیشبینیشده ممکن است شامل خصومت باشد، همانگونه که در پارانویا باوری رایج مبنی بر تعقیب شدن توسط دیگران وجود دارد؛ وابستگی، همانند احساس تحقیرآمیز وابسته شدن عمدی توسط دیگران؛ و جاذبه، همانند باور به داشتن نقشههای جنسی دیگران نسبت به خود یا افرادی که به آنها وابسته است (مانند پدیده رایج حسادت پارانویایی یا سندرم اروتومانیا). سایر عواطف دردناک مانند نفرت، حسادت، شرم، تحقیر، انزجار و ترس نیز ممکن است نفی و به دیگری نسبت داده شوند. اگرچه پارانویا در DSMها به شکلی نسبتاً یکبعدی توصیف شده است، افراد دارای روانپریشی پارانویایی ممکن است تجربیات ذهنی پیچیدهای داشته باشند که حول محور ترس از اعتماد سازماندهی شدهاند.
محدودیت دسترسی به ادامهٔ مطلب
دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژهٔ تداعی در نظر گرفته شده است.
با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه به امکان مطالعهٔ آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیکهای بالینی و مواردی از این دست دسترسی خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعهٔ آنلاین در سایت است و امکان دانلود پیدیاف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پیدیاف مقالات دارید، آنها را باید جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.
در این صفحه میتوانید پلنهای عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه میتوانید نحوهٔ فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.
- 1.شخصیتهای افسرده
- 2.شخصیتهای وابسته
- 3.شخصیتهای مضطرب-اجتنابی و فوبیک
- 4.شخصیتهای وسواسی-جبری
- 5.شخصیتهای اسکیزوئید
- 6.شخصیتهای جسمانیساز
- 7.شخصیتهای هیستریک-هیستریونیک
- 8.شخصیتهای نارسیسیست
- 9.شخصیتهای پارانوئید
- 10.شخصیتهای سایکوپاتیک
- 11.شخصیتهای سادیستی
- 12.شخصیتهای مرزی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
توضیحات مفید و کاربردی