skip to Main Content
شخصیت‌های وابسته

شخصیت‌های وابسته

شخصیت‌های وابسته

شخصیت‌های وابسته

عنوان اصلی: Dependent Personalities
نویسنده: ویـتّوریـو لینـجـیـاردی و نانسی مک‌ویلیامز
انتشار در: ویراست دوم راهنمای تشخیصی روان‌پویشی
تاریخ انتشار: ۲۰۱۷
تعداد کلمات: ۱۵۰۹ کلمه
تخمین زمان مطالعه: ۹ دقیقه
ترجمه: تیم ترجمه تداعی

شخصیت‌های وابسته

برخی افراد به دلیل ویژگی شخصیتی که وابستگی مفرط آن‌ها را تعریف می‌کند، به درمان مراجعه می‌نمایند. از آنجایی که افراد با وضعیت روان‌شناختی وابستگی شدید ممکن است خود را قادر به ترک روابط استثمارگرانه یا حتی آزاردهنده نبینند، گاهی اوقات از این پدیده با عناوینی نظیر «خودویرانگر» یا «مازوخیسمی» یاد می‌شود (به بحث قبلی در مورد پویایی مازوخیسمی رجوع شود). دسته‌بندی‌های «نابسنده» و «کودکانه[۱]» شخصیت در طبقه‌بندی‌های اولیه، تقریباً مفهومی مشابه با کاربرد ما از اصطلاح «شخصیت وابسته» را منتقل می‌کنند.

افرادی که از نظر شخصیتی وابستگی مفرط دارند، در تمام سطوح شدت یافت می‌شوند. آن‌ها عمدتاً خود را در ارتباط با دیگران تعریف می‌کنند و امنیت و رضایت را به‌طور غالب در بستر روابط بین فردی جستجو می‌کنند («تا زمانی که همه‌چیز با همسرم خوب باشد، حال من هم خوب است»). علائم روان‌شناختی ممکن است زمانی ظاهر شوند که در یک رابطه دلبستگی اولیه، مشکلی پیش بیاید. در سطح روان‌نژندی (نوروتیک)، افراد با شخصیت وابسته ممکن است در میانسالی یا بعد از آن، پس از سوگ، طلاق یا بازنشستگی که آن‌ها را با فقدان زمینه‌ای با قوانین و انتظارات مشخص مواجه می‌کند، به دنبال درمان باشند. در سطوح مرزی و روان‌پریشانه، بیماران وابسته ممکن است هنگامی که انتظار می‌رود به منابع خود تکیه کنند، دچار آشفتگی شوند و از دفاع‌های پرهزینه مانند جسمانی‌سازی و برون‌کنش‌نمایی برای جلب مراقبت به صورت مأیوسانه استفاده کنند.

محدودیت دسترسی به ادامه‌ی مطلب

دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژه‌ی تداعی در نظر گرفته شده است.

با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه‌ به امکان مطالعه‌ی آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیک‌های بالینی و مواردی از این دست دسترسی ‌خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعه‌ی آنلاین در سایت است و امکان دانلود پی‌دی‌اف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پی‌دی‌اف مقالات دارید، آنها را بایستی جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.

در این صفحه می‌توانید پلن‌های عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه می‌توانید نحوه‌ی فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.

اگر اکانت دارید از اینجا وارد شوید.

اگر اکانت ندارید از اینجا ثبت‌نام کنید.

مقالات مرتبط با تشخیص بالینی
0 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

Back To Top
×Close search
Search
error: این محتوا محافظت‌شده است.
×