skip to Main Content
۱۲ کتاب مهم زیگموند فروید

۱۲ کتاب مهم زیگموند فروید

۱۲ کتاب مهم زیگموند فروید

۱۲ کتاب مهم زیگموند فروید

عنوان اصلی: Influential Books by Sigmund Freud
نویسنده: کندرا چری
انتشار در: Very Well Mind
تاریخ انتشار: ۶ آوریل ۲۰۲۱
تعداد کلمات: ۱۱۰۰ کلمه
تخمین زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه
ترجمه: تیم ترجمه‌ی تداعی

کتاب‌های مهم زیگموند فروید

زیگموند فروید یکی از مشهورترین اندیشمندان قرن بیستم است. ایده‌های اغلب بحث‌برانگیز او تأثیر عمده‌ای بر حوزه رو به رشد روانشناسی به طور عام و روانکاوی به طور خاص از همان زمان داشته و تا به امروز همچنان ادامه دارد. او نویسنده‌ای پرکار بود و در زمان حیاتش بیش از ۳۲۰ کتاب و مقاله‌ی مختلف به رشته‌ی تحریر درآورد و منتشر کرد.

فهرست زیر گزیده‌ای از مهم‌ترین، معروف‌ترین و اثرگذارترین کتاب‌های او را معرفی می‌کند. اگر علاقه‌مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد فروید و نظریات او هستید، در نظر داشته باشید که تعدادی از مقالات اصلی او را بخوانید تا به طور مستقیم و از سرمنشأ اصلی به درک نظریه‌ی روانکاوی فروید دست یابید. کتاب‌های درسی زیادی وجود دارد که ایده‌های او را خلاصه می‌کنند، اما هیچ‌چیز بهتر از رجوع به نوشته‌های دست‌اول برای به دست آوردن بینش درباره‌ی ایده‌های متعدد او نیست.

برای مطالعه‌ی مقالات فروید به اینجا مراجعه کنید.

مطالعاتی در باب هیستری (۱۸۹۵)

مطالعاتی در باب هیستری یا Studien über Hysterie توسط فروید و همکارش جوزف بروئر نوشته شده است. این کتاب مطالعه و کاربست روانکاوی (درمان گفتار-محور) را بر روی تعدادی از افراد مبتلا به هیستری توصیف می‌کند، از جمله یکی از معروف‌ترین بیماران آنها، زن جوانی به نام «آنا او». این کتاب برای نخستین‌بار استفاده و کاربست روانکاوی را به عنوان درمانی برای بیماری‌های روانی معرفی می‌کند.

هیستری چیست؟ اینجا بخوانید.

تأویل رؤیاها (۱۹۰۰)

کتاب تأویل رؤیاها (در فارسی با عنوان تفسیر خواب ترجمه شده است) در ابتدا به آلمانی با عنوان Die Traumdeutung  منتشر شد. فروید اغلب این کتاب را به عنوان کتاب مورد علاقه‌ی خود معرفی می‌کرد. این کتاب به یک منبع کلاسیک همیشگی در تاریخ روانشناسی تبدیل شده است.

کتاب «تأویل رؤیاها» این نظر فروید را مطرح می‌کند که رؤیاها آرزوهای ناهشیار را نشان می‌دهند که به زبانی دیگر در نمادها پنهان شده‌اند. اگر علاقه‌مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد رویکرد فروید به رؤیاها و نظر اولیه‌ی او به ناهشیار هستید، این کتاب همان چیزی‌ست که به‌دنبالش هستید.

کتاب الکترونیک «تأویل رؤیاها در روانکاوی معاصر» را می‌توانید از اینجا تهیه کنید.

آسیب‌شناسی روانی زندگی روزمره (۱۹۰۱)

آسیب‌شناسی روانی زندگی روزمره یا Zur Psychopathologie des Alltagslebens یکی از مهمترین متونی است که نظریه‌ی روانکاوی فروید را ترسیم می‌کند.

این کتاب نگاهی دقیق به تعدادی از انحرافاتی دارد که در طول زندگی روزمره رخ می‌دهد، از جمله فراموش کردن نام‌ها، لغزش‌های زبان (معروف به لغزش‌های فرویدی)، و خطا در گفتار و خاطرات پنهان. او پس از صورت‌بندی این مفاهیم، آسیب‌شناسی روانی اساسی را که معتقد بود منجر به چنین اشتباهاتی شده است مورد تحلیل قرار می‌دهد.

لغزش زبانی چیست؟ از اینجا بخوانید.

سه مقاله در باب نظریهی میل جنسی (۱۹۰۵)

سه مقاله در باب نظریه‌ی میل جنسی (سکسوالیته) یا Drei Abhandlungen zur Sexualtheorie یکی از مهمترین آثار فروید به حساب می‌آید. در این مقالات، او نظر خود را در مورد رشد روانی-جنسی بیان می‌کند. مفاهیم دوران‌ساز و چالش‌برانگیزی همچون عقده‌ی اُدیپ، رشک آلت تناسلی و اضطراب اختگی در این کتاب سر برون می‌آورند.

سکسوالیته چیست؟ از اینجا بخوانید.

لطیفه‌ها و رابطه‌ی آن‌ها با ناهشیار (۱۹۰۵)

فروید در کتاب لطیفه‌ها و رابطه‌ی آن‌ها با ناهشیار یا Der Witz und seine Beziehung zum Unbewußten  مشاهده کرد که چگونه لطیفه‌ها، بسیار شبیه رؤیاها، می‌توانند با آرزوها، تمایلات یا خاطرات ناهشیار مرتبط باشند. نظریه‌ی شوخ‌طبعی فروید بر اساس نظریه اید، ایگو و سوپرایگو است. به عقیده فروید، سوپرایگو چیزی‌ست که به ایگو اجازه می‌دهد شوخ‌طبعی خلق و بیان کند.

سوپرایگو چیست؟ از اینجا بخوانید.

توتم و تابو (۱۹۱۳)

توتم و تابو: شباهت‌های بین زندگی ذهنی وحشی‌ها و نوروتیک‌ها، یا توتم و تابو، به آلمانی: Einige Übereinstimmungen im Seelenleben der Wilden und der Neurotiker، مجموعه‌ای از چهار مقاله است که روانکاوی را در زمینه‌های دیگر از جمله دین، انسان‌شناسی و دیرینه‌شناسی به کار می‌برد.

نظر فروید درباره‌ی دین؟ از اینجا بخوانید.

در باب نارسیسیزم (۱۹۱۴)

فروید در کتاب «در باب نارسیسیزم» به آلمانی Zur Einführung des Narzißmus، نظریه‌ی نارسیسیزم را تشریح می‌کند. در این کتاب، او پیشنهاد می‌کند که نارسیسیزم در واقع بخشی عادی از روان انسان است. او از این وضعیت با عنوان نارسیسیزم اولیه یا انرژی نهفته در پشت غرایز بقای هر فرد یاد می‌کند.

نارسیسیزم چیست؟ از اینجا بخوانید.

مقدمه‌ای بر روانکاوی (۱۹۱۷)

فروید در یک مجموعه سخنرانی‌های مشهور با عنوان مقدمه‌ای بر روان‌کاوی Vorlesungen zur Einführung، نظریه‌ی روان‌کاوی خود را که شامل ذهن ناهشیار، نظریه‌ی روان‌نژندی‌ها و رؤیاهاست بیان می‌کند.

پیشگفتار این مجموعه که توسط جی. استنلی هال نوشته شده است، این سخنرانی‌ها را این چنین وصف می‌کند: «این بیست و هشت سخنرانی برای افراد غیر متخصص و به شکل ابتدایی و تقریباً محاوره‌ای ایراد شده است. فروید با صراحتی تقریباً شگفت‌انگیز دشواری‌ها و محدودیت‌های روانکاوی را بیان می‌کند و همچنین روش‌ها و نتایج اصلی آن را به شرحی که در پیش است ارائه می‌کند. کاری که فقط از یک استاد و یک مبتکر مکتب فکری جدید برمی‌آید».

درس‌گفتارهای مقدمه‌ای بر روانکاوی را از اینجا بخوانید.

فراسوی اصل لذت (۱۹۲۰)

فروید در کتاب فراسوی اصل لذت، که در ابتدا به آلمانی با عنوان Jenseits des Lustprinzips منتشر شد، نظریه‌ی غرایز خود را با عمق بیشتری بررسی کرد. پیش از این، فروید میل جنسی (سکسوالیته) را به عنوان نیرویی که در پشت اعمال انسان قرار دارد شناسایی می‌کرد. در این کتاب، او نظریه‌ای درباره‌ی انگیزه‌های دیگری همچون غرایز مرگ و زندگی سخن می‌گوید که در سازوکار روان دخیل هستند.

آیندهی یک وهم (۱۹۲۷)

فروید در کتاب «آینده‌ی یک وهم» (در ایران به آینده‌ی یک پندار ترجمه شده است) که در ابتدا با عنوانDie Zukunft einer Illusion  منتشر شد، دین را از دریچه‌ی روانکاوی مورد بررسی قرار می‌دهد.

او عقاید خود را درباره‌ی خاستگاه و رشد دین توصیف می‌کند و پیشنهاد می‌کند که دین وهمی‌ست ساخته شده از «…جزم‌اندیشی‌های معین، ادعاهایی درباره حقایق و شرایط بیرونی و درونی که به فرد چیزی می‌گوید که خود او آن را کشف نکرده است و مدعی‌ست که باید به آنها اعتبار داد».

تمدن و ملالت‌های آن (۱۹۳۰)

تمدن و ملالت‌های آن یا  Das Unbehagen in der Kulturیکی از معروف‌ترین و پرمخاطب‌ترین کتاب‌های فروید است. این کتاب بر ایده‌های فروید در مورد تنش بین فرد و تمدن به عنوان یک کل متمرکز است.

به گفته‌ی فروید، بسیاری از اساسی‌ترین تمایلات ما با آنچه برای جامعه بهتر است در تضاد هستند، به همین دلیل قوانینی ایجاد می‌شود که اعمال خاصی را ممنوع ‌کند. او استدلال می‌کند که نتیجه‌ی این اعمال قوانین، احساس نارضایتی مداوم در میان شهروندان آن تمدن است.

موسی و یکتاپرستی (۱۹۳۹)

فروید در کتاب موسی و یکتاپرستی، که برای اولین‌بار در سال ۱۹۳۷ با عنوان Der Mann Moses und die monotheistische Religion منتشر شد، از نظریه‌ی روانکاوی خود برای ایجاد فرضیه‌هایی در مورد رویدادهای گذشته استفاده می‌کند. در این کتاب، او پیشنهاد می‌کند که موسی یهودی نبوده بلکه یک موحد مصر باستان بوده است. این آخرین کار فروید و شاید یکی از بحث‌برانگیزترین کارهای اوست.

این مقاله با عنوان «Influential Books by Sigmund Freud» در Very Well Mind منتشر شده و توسط تیم تداعی ترجمه و در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ در بخش مجله‌ی وب‌سایت گروه روانکاوی تداعی منتشر شده است.
0 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

Back To Top
×Close search
Search