زوجدرمانی روانپویشی: یک تلفیق کاربردی
زوجدرمانی روانپویشی: یک تلفیق کاربردی
این مقاله به بررسی برجستهترین اثرات اندیشه روانپویشی بر حوزه زوجدرمانی میپردازد و چکیدهای از کار پزشکان و پژوهشگران بیشماری را ارائه میدهد که علیرغم داشتن نقطهنظرات متفاوت، مفروضات و دلمشغولیهای بنیادین مشترکی دارند. بهجای تأکید بر تفاوتها میان مکاتب تفکر، این مقاله برجستهترین دستاوردهای آنها را در قالب ۵ هدف درمانی اصلی استخراج کرده است: مسائل زیربنایی، تجارب ذهنی (سوبژکتیو) متنوع، انتقال، همانندسازی فرافکنانه، و پذیرش. دو کیس مفصل نیز مزایا و فنون هدف قرار دادن این پنج حوزه درمانی را به تصویر میکشند.
چکیده ویدئویی را میتوانید در این لینک یوتیوب ببینید.
این مقاله به بررسی برجستهترین دستاوردهای اندیشه روانپویشی در حوزه زوجدرمانی میپردازد. در این مقاله ۵ حوزه اصلی روانپویشی که میتوانند در درمان نشانه گرفته شوند، همچون مسائل زیربنایی، تجربیات ذهنی متنوع، انتقال، همانندسازی فرافکنانه، و پذیرش را بررسی خواهم کرد و آنها را در مشکلات زوجین و زوجدرمانی به کار خواهم بست. با وجودی که مکاتب مشخص روان تحلیلی- روانشناسی ایگوی مدرن، نظریه روابط اُبژهای، روانشناسی خود، روانتحلیلی ارتباطی، ذهنیسازی یا درمان مبتنی بر دلبستگی – بر سر برخی ویژگیها اختلافنظر دارند و بر مسائل متفاوتی تأکید دارند اما این مقاله از نوع قیاس و تضاد نیست بلکه تلاشی است در جهت شناسایی بهترین عناصر هر مکتب تحلیلی و سپس منسجم ساختن آنها در یک کل کاربردی بهطوریکه باعث سردرگمی بالینگران فعال در این رشته نشود. این کار همجهت با پروژه بزرگتر من است که سه رویکرد اصلی در زوجدرمانی- زوجدرمانی سیستماتیک، روانپویشی و آموزشی رفتاری – را در یک نقشه کاربردی برای اجرای درمان، یکپارچه میسازد (نیلسن، ۲۰۱۶، ۲۰۱۷).
مهمترین نویسندگان در حوزه زوجدرمانی روانپویشی عبارتاند از (به ترتیب حروف الفبا) برگلر (۱۹۴۹)، برکوویتز (۱۹۹۹)، دیکز (۱۹۶۷)، داناوان (۲۰۰۳)، گرسون (۲۰۱۰)، هزلت (۲۰۱۰)، لئون (۲۰۰۸)، لیوینگستون (۱۹۹۵)، رینگستروم (۱۹۹۴، ۲۰۱۴)، دی. استرن (۱۹۹۴)، ای. وچتل (۲۰۱۷)، ویلی (۱۹۸۴)، زایتنر (۲۰۱۲)، زینر (۱۹۸۹) و سایرین که در ادامه به آنها ارجاع داده خواهد شد. علاوه بر این، برخی غیر-روانکاوان نیز در رویکرد روانشناختی عمیق به زوجدرمانی مشارکتهای مهمی داشتهاند: بوون (۱۹۷۸)، کاترال (۱۹۹۲)، فرامو (۱۹۸۲)، گرینبرگ (گرینبرگ و گلدمن، ۲۰۰۸؛ گرینبرگ و جانسون، ۱۹۸۸)، گلدمن (گرینبرگ و گلدمن، ۲۰۰۸)، جانسون (گرینبرگ و جانسون، ۱۹۸۸؛ جانسون، ۱۹۹۶، ۲۰۰۸)، میدلبرگ (۲۰۰۱)، ریل (۲۰۰۷)، اسکارف (۱۹۸۷)، شینکمن (۲۰۰۸)، شینکمن و فیشبین (۲۰۰۴)، و وایل (۱۹۸۱، ۱۹۹۳، ۲۰۰۲، ۲۰۱۳).
محدودیت دسترسی
دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژهٔ تداعی در نظر گرفته شده است.
با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه به امکان مطالعهٔ آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیکهای بالینی و مواردی از این دست دسترسی خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعهٔ آنلاین در سایت است و امکان دانلود پیدیاف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پیدیاف مقالات دارید، آنها را باید جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.
در این صفحه میتوانید پلنهای عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه میتوانید نحوهٔ فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.
- 1.زوجدرمانی روانپویشی: یک تلفیق کاربردی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سلام و درود
من مقاله زوج درمانی پویشی رو خریداری کردم ولی هنوز دانلود نمیشه
سلام
لینک دانلود هم به ایمیلتان ارسال شده است و هم در پروفایلتان در تداعی و در بخش دانلودها میتوانید مشاهده و دانلود کنید.