skip to Main Content
شخصیت‌های مضطرب-اجتنابی و فوبیک

شخصیت‌های مضطرب-اجتنابی و فوبیک

شخصیت‌های مضطرب-اجتنابی و فوبیک

شخصیت‌های مضطرب-اجتنابی و فوبیک

عنوان اصلی: Anxious-Avoidant and Phobic Personalities
نویسنده: ویـتّوریـو لینـجـیـاردی و نانسی مک‌ویلیامز
انتشار در: ویراست دوم راهنمای تشخیصی روان‌پویشی
تاریخ انتشار: ۲۰۱۷
تعداد کلمات: ۱۴۷۹
تخمین زمان مطالعه: ۹ دقیقه
ترجمه: گروه روانکاوی تداعی

شخصیت‌های مضطرب-اجتنابی و فوبیک

بسیاری از افرادی که در حال حاضر با اختلال اضطراب فراگیر (GAD) مطابق تعریف DSM تشخیص داده می‌شوند، شاید بهتر باشد به عنوان افرادی با سبک شخصیتی که اضطراب، تجربه سازمان‌دهنده‌ی روان آن‌هاست، درک شوند. همانند روان‌شناسی‌ افسردگی، این مفهوم نیز بحث‌برانگیز است، چرا که برخی پژوهشگران ترجیح می‌دهند هر نوع اضطراب مزمنی را در طیف خلق قرار دهند، به جای اینکه آن را در طیف شخصیت قرار دهند. گرچه اختلال شخصیت اجتنابی در DSM ظاهر می‌شود، کار شدلر و وستِن (۲۰۰۴) نشان می‌دهد که طیف گسترده‌تری وجود دارد که در آن اضطراب بر شخصیت غالب است. در ویرایش اول راهنمای تشخیصی روانپویشی (PDM)، ما به شخصیت‌های فوبیک مجزا از شخصیت‌های مضطرب پرداخته‌ایم، اما در پاسخ به پژوهش‌های مبتنی بر SWAP (برای مثال، شدلر، ۲۰۱۵؛ وستِن و همکاران، ۲۰۱۲) و در تلاشی برای تأکید بر تداوم‌های کلی به جای زیرگونه‌های مجزا و مصنوعی پیکربندی شخصیت، ما شخصیت‌های مضطرب، اجتنابی و فوبیک را در یک خوشه‌ی کلی اضطراب قرار می‌دهیم و در اینجا به تفاوت‌های خاص آن‌ها می‌پردازیم.

اضطراب شخصیتی در سطوح نوروتیک تا مرزی یافت می‌شود. در سطح روان‌پریش، افرادی با روان‌شناسی‌ هدایت‌شده به وسیله‌ی اضطراب، چنان از ترس پر می‌شوند که به دفاع‌های برون‌فکنانه اولیه وابسته می‌گردند. درک کلی وضعیت روان‌شناختی‌ چنین بیمارانی را می‌توان با هم‌پوشانی با حوزه‌ی بدگمان (پارانوئید) بهتر فهمید.

محدودیت دسترسی به ادامه‌ی مطلب

دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژه‌ی تداعی در نظر گرفته شده است.

با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه‌ به امکان مطالعه‌ی آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیک‌های بالینی و مواردی از این دست دسترسی ‌خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعه‌ی آنلاین در سایت است و امکان دانلود پی‌دی‌اف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پی‌دی‌اف مقالات دارید، آنها را بایستی جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.

در این صفحه می‌توانید پلن‌های عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه می‌توانید نحوه‌ی فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.

اگر اکانت دارید از اینجا وارد شوید.

اگر اکانت ندارید از اینجا ثبت‌نام کنید.

مقالات مرتبط با تشخیص بالینی
0 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

Back To Top
×Close search
Search
error: این محتوا محافظت‌شده است.
×