skip to Main Content
شخصیت‌های نارسی‌سیست

شخصیت‌های نارسی‌سیست

شخصیت‌های نارسی‌سیست

شخصیت‌های نارسی‌سیست

عنوان اصلی: Narcissistic Personalities
نویسنده: ویـتّوریـو لینـجـیـاردی و نانسی مک‌ویلیامز
انتشار در: ویراست دوم راهنمای تشخیصی روان‌پویشی
تاریخ انتشار: ۲۰۱۷
تعداد کلمات: ۱۳۵۱
تخمین زمان مطالعه: ۸ دقیقه
ترجمه: گروه روانکاوی تداعی

شخصیتهای نارسی‌سیست

افراد مبتلا به دغدغههای نارسی‌سیستی در طیف شدتی قرار دارند که از سطح نوروتیک تا سطح روانپریشی را در بر میگیرد. در انتهای نوروتیک این طیف، افراد نارسی‌سیست ممکن است از نظر اجتماعی مناسب، شخصاً موفق، جذاب و (اگرچه تا حدودی فاقد ظرفیت برای صمیمیت) به نسبت خوب با محیط خانواده، کار و علایق خود سازگار باشند. در مقابل، افرادی که شخصیتهای نارسی‌سیست آنها در سطوح آسیبشناسانهتر قرار دارد، صرفنظر از موفقیت شخصی، از پراکندگی هویت (که اغلب با ارائه خودِ بزرگ‌پندار پنهان میشود) رنج میبرند، فاقد اخلاق درونی هستند و ممکن است رفتارهایی داشته باشند که به شدت مخرب و سمی برای دیگران باشد. کرنبرگ (۱۹۸۴) مشکلآفرینترین نوع فرد نارسی‌سیست را با «نارسی‌سیست بدخیم» (یعنی ترکیب نارسی‌سیزم با پرخاشگری سادیستی) توصیف میکند؛ وضعیتی که او آن را در یک طیف با شخصیت آشکارا روانپریش قرار میدهد (ملتزر، ۱۹۷۳؛ روزنفلد، ۱۹۸۷).

تجربه ذهنی مشخص افراد نارسی‌سیست، احساس پوچی و بیمعنایی درونی است که نیازمند تزریق مکرر تأیید بیرونی از اهمیت و ارزش آنهاست. افراد نارسی‌سیستی که موفق به کسب چنین تأییدی در قالب مقام، تحسین، ثروت یا موفقیت میشوند، ممکن است احساس سرخوشی درونی کنند، رفتار متکبرانه و خودبینانه از خود نشان دهند، احساس استحقاق داشته باشند و با دیگران (بهویژه کسانی که از نظر آنها جایگاه پایینتری دارند) با تحقیر رفتار کنند. هنگامی که محیط چنین تأییدی را فراهم نمیکند، افراد نارسی‌سیست ممکن است احساس افسردگی، شرم و حسادت نسبت به کسانی که موفق به دستیابی به جایگاهی که آنها فاقد آن هستند، کنند. آنها اغلب در خیال خود به موفقیت، زیبایی، جلال و قدرت نامحدود میپردازند و فقدان لذت واقعی آنها در کار یا عشق میتواند دردناک باشد. با توجه به این موارد، آنها باید در انتهای درونریزی پیوستار بلات (۲۰۰۸) قرار گیرند، زیرا الگوهای آنها نشاندهنده تلاش برای ایجاد و حفظ حس خود و دغدغههای آنها در مورد استقلال، کنترل، خودباوری و هویت است.

محدودیت دسترسی به ادامه‌ی مطلب

دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژه‌ی تداعی در نظر گرفته شده است.

با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه‌ به امکان مطالعه‌ی آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیک‌های بالینی و مواردی از این دست دسترسی ‌خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعه‌ی آنلاین در سایت است و امکان دانلود پی‌دی‌اف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پی‌دی‌اف مقالات دارید، آنها را بایستی جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.

در این صفحه می‌توانید پلن‌های عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه می‌توانید نحوه‌ی فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.

اگر اکانت دارید از اینجا وارد شوید.

اگر اکانت ندارید از اینجا ثبت‌نام کنید.

مقالات مرتبط با تشخیص بالینی
0 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

Back To Top
×Close search
Search
error: این محتوا محافظت‌شده است.
×