
روانشناسی جدایی

روانشناسی جدایی
(نوشته شده در مارس ۱۹۵۸ خطاب به مددکاران اجتماعی)
اخیراً در باب جدایی و اثرات آن که در یافتههای بالینی منعکس شده، مطالب بسیاری نوشته میشود. اکنون توافقی کلی در باب اثرات مورد انتظار جدایی طولانی مدت نوزاد یا کودک خردسال از چهرهی والدینی وجود دارد. این امری محرز است که میان گرایش ضد اجتماعی و محرومیت ارتباطی وجود دارد. غنای درک و فهم ما از «فقدان» به ماتم و ماخولیای فروید میرسد، [مقالهای که] خود متاثر از اندیشههای کارل آبراهام بوده است. در آنچه در سطور آتی خواهد آمد، برآنم تا روانشناسی واکنش به «فقدان» را با استفاده از این میراث بررسی کنم.
برای فهم کامل روانشناسی اضطراب جدایی، باید واژگانی بخصوص را در ارتباط با هم قرار دهیم. در این خصوص پیوند برقرار کردن میان واکنش به «فقدان»، با از شیر گرفتن، غم، سوگ و افسردگی اهمیت دارد. نخستین اصلی که لازم است تا به عنوان چارچوب نظری در کار با کودکان محروم شده در ذهن داشته باشیم، این است که بیماری در نتیجه فقدان حاصل نمیشود بلکه وقوع بیماری به دلیل همزمانی فقدان با مرحلهای از رشد هیجانی نوزاد است که واکنش پخته به فقدان طی آن امکانپذیر نیست. ایگوی نابالغ قادر به سوگواری نیست. از این رو ضروری است که هر آنچه درباره محرومیت و اضطراب جدایی گفته میشود بر پایه درکی از روانشناسی سوگ باشد.
محدودیت دسترسی به ادامهی مطلب
دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژهی تداعی در نظر گرفته شده است.
با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه به امکان مطالعهی آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی که در حال حاضر بیش از ۴۰۰ مقالهی تخصصی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیکهای بالینی و مواردی از این دست است دسترسی خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعهی آنلاین در سایت است و امکان دانلود پیدیاف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پیدیاف مقالات دارید، آنها را بایستی جداگانه تهیه کنید.
در این صفحه میتوانید پلنهای عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه میتوانید نحوهی فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.
اگر اکانت دارید از اینجا وارد شوید.
اگر اکانت ندارید از اینجا ثبتنام کنید.
- 1.دلمشغولی مادرانهی آغازین
- 2.استفاده از اُبژه
- 3.روانشناسی جدایی
- 4.رشد هیجانی اولیه
- 5.نفرت در انتقال-متقابل
- 6.اُبژههای انتقالی و پدیدههای انتقالی
- 7.ترس از فروپاشی
- 8.دانلد وینیکات کیست؟
با سلام و تشکر بابت ترجمۀ خوب این مقاله،
پرسشی دارم؛
آیا مقالهای به سال ۱۹۵۸ پاسخگوی مسائل روانی بشر در سال ۲۰۲۰ با این حجم از تکنولوژی و پیچیدگیهای سرسامآور میباشد؟
سلام
به زعم من و با فهم من از روانکاوی، سرعت تغییرات در روان خیلی همسو با سرعت تغییرات تکنولوژی نیست. به نظر میرسد روان همچنان با الگوهای باستانی کار میکند تا تغییرات روزمره. با وجود این، در برخی موارد، فهم جدیدی از یک موضوع به دست میآید که بینش پیشین را گسترش میدهد. برای مثال مفهوم ناخودآگاه که توسط فروید ارائه شده بود، با بینشهای اخیر نوروسایکوآنالیسیس گسترش یافته است.