skip to Main Content
علیه فهمیدن | بروس فینک

علیه فهمیدن | بروس فینک

علیه فهمیدن | بروس فینک

علیه فهمیدن | بروس فینک

عنوان اصلی: Against Understanding: Why Understanding Should not Be Viewed as an Essential Aim of Psychoanalytic Treatment
نویسنده: بروس فینک
انتشار در: ژورنال انجمن روانکاوی امریکا
تاریخ انتشار: ۲۰۱۰
تعداد کلمات: ۱۲۹۷۵ کلمه
تخمین زمان مطالعه: ۱۰۸ دقیقه
ترجمه: تیم ترجمه‌ی تداعی

علیه فهمیدن: چرا نباید فهم را به عنوان یک هدف اساسی در روانکاوی در نظر گرفت؟

اگر بپذیریم که اساسی‌ترین هدف روانکاویْ تغییر است، آنگاه تأکید فعلی بر فهمیدن[۱] در روانکاوی –از سوی روانکاوی‌شونده و همچنین روانکاو– بیش از حد است. می‌توان مشاهده نمود که فرآیند فهمیدن واقع در امر یا بُعد خیالی لکان، برای تقلیل ناآشنا به آشنا، و تبدیل اساسیِ دیگری (other) به همانند (same)، و برای سخت‌شنوا کردنِ روانکاو است. توانایی ما تحلیلگران برای تشخیص ناهشیار از طریق لغزش‌های زبان، کلمات نامفهوم، استعاره‌های ناسازگار، و مواردی از این دست، با تأکید بیش از حد ما بر فهمیدن به خطر می‌افتد و تنها با در نظر گرفتن این فرض پایه که ما نمی‌فهمیم روانکاوی‌شونده ما چه می‌گوید، می‌توان آن را اصلاح کرد. تأکید بر فهمیدن همچنین می‌تواند برای روانکاوی‌شوندگانی که یاد گرفته‌اند خودشان را مشاهده و بررسی کنند و احساسات و رفتارهایشان را برای خودشان و دیگران با عباراتی پیچیده و لزوماً بدون تغییر توضیح دهند، زیان‌بخش باشد. اما در غیاب فهمیدن، که در اغلب اوقات مانعی بر سر راه تغییر است، تغییر به خوبی می‌تواند اتفاق بیفتد.

هدف اصلی روانکاوی در مورد افراد روان‌نژند‌ فهمیدن آنها نیست، بلکه تغییر آنهاست. روانکاوی روان‌نژند‌ها، و بسیاری از افرادی که در بسترهای روان‌درمانی معاصر در زمره‌ی مرزی طبقه‌بندی می‌شوند، با وادار کردن افراد به گفتن چیزهایی که تأثیر عمده‌ای بر اقتصاد روانی آنها دارد، در ارتباط است. ما به عنوان متخصصان بالینی، شاید نتوانیم آنها را راهنمایی کنیم که چنین چیزهایی را خودشان بیان کنند، اما روانکاوی یعنی اینکه ما چیزهایی را به آنها بگوییم که تأثیر تحول‌آفرینی بر آنها داشته باشد. در بهترین موارد، بده و بستان قابل توجهی وجود دارد: ما با نشانه‌های یکدیگر کار می‌کنیم، و روانکاو و روانکاوی‌شونده در نهایت چیزی می‌گویند که تأثیر جدی بر روانکاوی‌شونده دارد و منبع و معنی آن اغلب کاملاً روشن نیست.

محدودیت دسترسی به ادامه‌ی مطلب

دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژه‌ی تداعی در نظر گرفته شده است.

با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه‌ به امکان مطالعه‌ی آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیک‌های بالینی و مواردی از این دست دسترسی ‌خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعه‌ی آنلاین در سایت است و امکان دانلود پی‌دی‌اف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پی‌دی‌اف مقالات دارید، آنها را بایستی جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.

در این صفحه می‌توانید پلن‌های عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه می‌توانید نحوه‌ی فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.

اگر اکانت دارید از اینجا وارد شوید.

اگر اکانت ندارید از اینجا ثبت‌نام کنید.

0 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

Back To Top
×Close search
Search
error: این محتوا محافظت‌شده است.
×