skip to Main Content
تفسیر رؤیا در روانکاوی معاصر:‌ بخش پایانی

تفسیر رؤیا در روانکاوی معاصر:‌ بخش پایانی

تفسیر رؤیا در روانکاوی معاصر:‌ بخش پایانی

تفسیر رؤیا در روانکاوی معاصر:‌ بخش پایانی

عنوان اصلی: Eating, Cooking, and the Space Between: Response to Panelists' Commentaries
نویسنده: گالیت اتلس
انتشار در: روانکاوی معاصر
تاریخ انتشار: ۲۰۱۳
تعداد کلمات: ۳۹۸۰ کلمه
تخمین زمان مطالعه: ۳۳ دقیقه
ترجمه: تیم ترجمه‌ی تداعی

غذا خوردن، آشپزی و فضای میان آن‌ها: پاسخ به تفاسیر اعضای میزگرد

اگر بخش‌های قبلی این مجموعه را نخوانده‌اید ابتدا آنها را بخوانید، این سری مقالات به هم مرتبط هستند:

تفسیر رؤیا در روانکاوی معاصر-بخش اول

تفسیر رؤیا در روانکاوی معاصر-بخش دوم

تفسیر رؤیا در روانکاوی معاصر-بخش سوم

تفسیر رؤیا در روانکاوی معاصر-بخش چهارم

فروید (۱۹۰۰/1950a) در تفسیر رؤیا می‌پرسد: «غازها چه خوابی می‌بینند؟» و پاسخ می‌دهد: «ذرت». فرنتسی (۱۹۱۰) در پاورقی اضافه می‌کند: «خوک‌ها خواب بلوط می‌بینند». در این نقل قول‌های مختصر که از ضرب‌المثلی مجارستانی سرچشمه گرفته‌اند، این نظریه‌ی اساسی قرار دارد که رؤیاها ارضای خواهش‌ها هستند.

سوفی خواب چه را می‌بیند؟ تعجب کنید یا نه، در رؤیاهای سوفی می‌توانیم بسیاری از عناصر فرویدی را بیابیم: تجاوز، جنگ، سکس، و البته غذا. او رؤیای سالن غذاخوری، آشپزخانه‌ای که افراد غذای او را تدارک می‌بینند، و بعدها، جایی که می‌تواند غذای خود را بپزد. رؤیاهای او به جنگ اسرائیل در سال ۱۹۷۳، فرماندهان نظامی و مأموریت‌ در کشورهای خارجی ارجاع دارند، و شامل تصاویری از کیف (واژن؟) و موتور سیکلت (قضیب؟) می‌شوند. او در رؤیاهایش چیزهایی را گم می‌کند، ربوده می‌شود، و گرسنه است -خیلی گرسنه.

همان‌طور که می‌دانیم، به تعداد مکاتب فکری روانکاوی، رویکرد به رؤیا وجود دارد. این رویکردها قویاً به شیوه‌ای مربوط می‌شوند که فرد در مورد خودِ فرایند تحلیلی می‌اندیشد. ما به طور واضح می‌توانیم پیوند میان روش تحلیلی و تکنیک تحلیل رؤیا را از فروید به بعد ببینیم. در سنت فرویدی، همان‌طور که آرون[۱] (۱۹۸۹) اشاره می‌کند، رؤیاها برای اثبات مدل توپوگرافیک از ذهن، عملکرد فرایند اولیه‌ی ناهشیار، اهمیت جنسیت، و سودمندی روش تداعی آزاد استفاده می‌شدند. فروید که معتقد بود رؤیای آشکار تنها راهی برای پنهان کردن و مبدل ساختن محتویات واقعی است و نه فاش کردن حیات روانی درونی رؤیابین، کیفیت سازماندهی رؤیاها را به حداقل می‌رساند، و تصور می‌کرد که رؤیاها منحصراً از طریق فرایند اولیه صورت می‌پذیرند. هر جنبه‌ای از رؤیاها که تفکر سازمان‌یافته‌تری را منعکس می‌کرد رد می‌شد.

در هنگام خواندن نظریه و تکنیک تحلیل رؤیاها، می‌توانیم پیوند میان دستور کار تحلیلی و نحوه‌ی تفکر نظریه‌پردازان مختلف در مورد رؤیاها را پیدا کنیم. به اعتقاد من، در سطح دیگری می‌توانیم به بینشی از شخصیت، فرهنگ و اعتقادات تحلیل‌گر دست بیابیم. از این رو تحلیل رؤیاهای بیمار دیدگاه‌هایی غنی در مورد تعامل بین نظریه، شخصیت و روش می‌گشاید.

مختص اعضای ویژه

محدودیت دسترسی به ادامهٔ مطلب

دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژهٔ تداعی در نظر گرفته شده است.

با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه به امکان مطالعهٔ آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیک‌های بالینی و مواردی از این دست دسترسی خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعهٔ آنلاین در سایت است و امکان دانلود پی‌دی‌اف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پی‌دی‌اف مقالات دارید، آنها را باید جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.

در این صفحه می‌توانید پلن‌های عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه می‌توانید نحوهٔ فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.

مجموعه مقالات تحلیل رؤیا
0 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

Back To Top
×Close search
Search