skip to Main Content
تفسیر رؤیا در روانکاوی معاصر | بخش سوم

تفسیر رؤیا در روانکاوی معاصر | بخش سوم

تفسیر رؤیا در روانکاوی معاصر | بخش سوم

تفسیر رؤیا در روانکاوی معاصر | بخش سوم

عنوان اصلی: The Dream Narrative: Unconscious Organizing Activity in Context
نویسنده: جیمز ال. فاسهاگ
انتشار در: روانکاوی معاصر
تاریخ انتشار: ۲۰۱۳
تعداد کلمات: ۲۰۴۰ کلمه
تخمین زمان مطالعه: ۱۷ دقیقه
ترجمه: تیم ترجمه‌ی تداعی

روایت رؤیا: فعالیت سازمان‌دهی ناهشیار در بافت

اگر بخش‌های قبلی این مجموعه را نخوانده‌اید ابتدا آنها را بخوانید، این سری مقالات به هم مرتبط هستند:

تفسیر رؤیا در روانکاوی معاصر-بخش اول

تفسیر رؤیا در روانکاوی معاصر-بخش دوم

در نقش خود به عنوان مشارکت‌کننده در بحث راجع به مطالب بالینی گالیت اتلس[۱]، ابتدا به برخی نکات کلی در مورد آنچه به اعتقاد من کارکردهای بنیادین رؤیا هستند و بهترین نحو کار کردن با رؤیاهاست اشاره خواهم کرد، و بعد به رؤیاهای بیمار دکتر اتلس درون بافت‌های شخصی و روانکاوانه‌ی آنها خواهم پرداخت.

خواب دیدن یعنی فکر کردن در هنگامی که خواب هستیم. طبق تعریف، رؤیا یعنی تفکر ناهشیار و من آن را استمرار پردازش ضمنی و آشکار که در طول بیداری اتفاق می‌افتد می‌دانم. رؤیا بهترین پنجره را به تفکر ناهشیار ارائه می‌دهد.

و ما چه خوابی می‌بینیم؟ ما در مورد ضروری‌ترین دغدغه‌های خود رؤیا می‌بینیم: رؤیاهای ما عبارتند از تلاش‌هایی برای حل تعارض، خودتنظیمی، تنظیم عاطفه، پیش‌بینی و حرکت‌های رشدیافته‌تر، تقویت الگوهای تهدید شده‌ی سازمان، تحکیم تجربه‌ی جدید، و انسجام و بهبود یادگیری جدید. رویدادهای روزانه با جریان‌های متقاطع عمیق‌تر زندگی ما درگیر می‌شوند، و الگوهای سازماندهی محدود کننده یا رشد دهنده، حیات‌بخش یا مرگ‌آور را فعال می‌کنند. در آنچه من مدل سازمانی رؤیا می‌نامم، فرض کرده‌ام که کارکردهای خارق‌العاده‌ی رؤیا عبارتند از تحول، حفظ و بازگرداندن سازمان روانی و تنظیم عاطفه، همراستا با تغییر اولویت‌های انگیزشی (فاسهاگ، ۱۹۸۳، ۱۹۸۸، ۱۹۹۷، ۲۰۰۷، ۲۰۰۸). اگر چه در یک موقعیت، رؤیابین روش آشنا و ناتوان‌کننده‌ برای رابطه با دیگران (که در طی روز قبل فعال شده است) را تکرار می‌کند، در موقعیتی دیگر رؤیابین شیوه‌ی بودن جدید و رشد یافته‌ای را خواب می‌بیند که تجربه‌ی جدید و حیات‌بخشی از خود اوست.

محدودیت دسترسی به ادامه‌ی مطلب

دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژه‌ی تداعی در نظر گرفته شده است.

با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه‌ به امکان مطالعه‌ی آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیک‌های بالینی و مواردی از این دست دسترسی ‌خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعه‌ی آنلاین در سایت است و امکان دانلود پی‌دی‌اف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پی‌دی‌اف مقالات دارید، آنها را بایستی جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.

در این صفحه می‌توانید پلن‌های عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه می‌توانید نحوه‌ی فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.

اگر اکانت دارید از اینجا وارد شوید.

اگر اکانت ندارید از اینجا ثبت‌نام کنید.

مجموعه مقالات تحلیل رؤیا
0 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

Back To Top
×Close search
Search