skip to Main Content
روان‌کاوی چه چیزی نیست؟

روان‌کاوی چه چیزی نیست؟

روان‌کاوی چه چیزی نیست؟

روان‌کاوی چه چیزی نیست؟

عنوان اصلی: روان‌کاوی چه چیزی نیست؟
نویسنده: مهدی میناخانی
تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۴۰۰
تعداد کلمات: ۱۶۸۰ کلمه
تخمین زمان مطالعه: ۱۴ دقیقه

این گزاره‌ی به‌ظاهر ساده در مورد چیستی روان‌کاوی، نیازمند کاوشی عمیق در تاریخ و پایه‌های روان‌کاوی است. هر چند اصولاً سؤالی که از دل یک «نفی» بربیاید، می‌تواند سؤال خطرناکی باشد، از این بابت که ممکن است تلاشی برای انسداد باشد تا گشایش. این متن تلاشی‌ست تا از دل این نفی، گشایش ایجاد کند.

به لحاظ تاریخی، می‌توان این موضوع را از زمانی ردگیری کرد که فروید و تعدادی از نزدیک‌ترین شاگردانش تلاش کردند یک «حلقه‌ی درونی» (Inner Circle) یا «کمیته مخفی» (Secret Committee) تشکیل دهند که اعضای آن یکدیگر را به عنوان نگهبانان روان‌کاوی می‌شناختند؛ یعنی آنها حق داشتند در صورت لزوم اعلام کنند: «این روان‌کاوی نیست».

ایده‌ی کمیته‌ی مخفی را ارنست جونز به فروید پیشنهاد داد. او پیشنهاد داده بود که با تشکیل این حلقه‌ی مخفی، می‌توانند در خصوص هر موضوعی مبنی بر انحراف از «اصول نظریات روان‌کاوی» بحث کنند. در آن زمان اعضای اصلی این حلقه متشکل از جونز، شاندور فرنتسی، اتو رنک، هانس زاکس و کارل آبراهام بود که بعدها مکس ایتینگتون نیز به آن‌ها اضافه شد. این حلقه در سال ۱۹۲۴ به خاطر اختلاف‌هایی که بین اتو رنک و شاندور فرنتسی بود منحل شد و همان سال با جایگزینی آنا فروید به جای اتو رنک دوباره احیا و به کار خود ادامه داد.

محدودیت دسترسی به ادامه‌ی مطلب

دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژه‌ی تداعی در نظر گرفته شده است.

با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه‌ به امکان مطالعه‌ی آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیک‌های بالینی و مواردی از این دست دسترسی ‌خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعه‌ی آنلاین در سایت است و امکان دانلود پی‌دی‌اف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پی‌دی‌اف مقالات دارید، آنها را بایستی جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.

در این صفحه می‌توانید پلن‌های عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه می‌توانید نحوه‌ی فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.

اگر اکانت دارید از اینجا وارد شوید.

اگر اکانت ندارید از اینجا ثبت‌نام کنید.

مجموعه مقالات چالش‌های روانکاوی
0 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

Back To Top
×Close search
Search
×