
درسگفتار اول: پاراپراکسیس

پاراپراکسیس
مجموع چهار درسگفتار ابتدایی پیرامون لغزشها
«مقدمهای بر روانکاوی یا سخنرانیهای مقدماتی در باب روانکاوی» مجموعهای از سخنرانیهای زیگموند فروید -بنیانگذار روانکاوی- است که در سالهای ۱۹۱۵-۱۹۱۷ (منتشر شده در ۱۹۱۹-۱۹۱۶) ایراد شده است. مجموع این سخنرانیها ۲۸ درسگفتار است شامل جمعبندی اولیه از دیدگاههای او دربارهی ناهشیار، رؤیاها و نظریهی نِوروز و ارائهی برخی مطالب تکنیکی جدید در زمان ارائهی این درسگفتارهاست.
این درسگفتارها محبوبترین آثار او هستند که به طور گستردهای ترجمه شدهاند. با این حال، برخی از مواضع بیان شده در این سخنرانیها متعاقباً در آثار بعدی فروید تغییر یا تجدیدنظر خواهند کرد. و در سال ۱۹۳۲ مجموعه دومی از هفت سخنرانی را با شمارههای ۲۹ تا ۳۵ -سخنرانیهای مقدماتی جدید در روانکاوی- به عنوان مکمل ارائه خواهد کرد. ما در حال ترجمهی تمام این ۳۵ درسگفتار هستیم و طبعاً به شما هم پیشنهاد میدهیم تا همراه شوید و این درسگفتارها را به ترتیب مطالعه کنید. |
درسگفتار اول: پاراپراکسیس
خانمها و آقایان، نمیتوانم بگویم که هر یک از شما چقدر در مورد روانکاوی خواندهاید یا شنیدهاید و اطلاعات کسب کردهاید. اما عنوان سخنرانیام، یعنی «معرفی مقدماتی روانکاوی» مرا موظف میکند با شما طوری رفتار کنم که انگار هیچ چیز در مورد روانکاوی نمیدانید و به اطلاعات ابتدایی نیاز دارید.
با این حال، میتوانم تا این حد فرض کنم که شما میدانید روانکاوی شیوهای برای درمان طبی بیماران نوروتیک است. و در اینجا میتوانم به یکباره نمونهای را به شما ارائه دهم که چگونه در این حوزه، یک سری چیزها به روشی متفاوت -و در واقع، اغلب به شیوه ای متضاد- از آنچه در سایر شیوههای طبی رخ میدهند، به وقوع میپیوندد. در جای دیگر وقتی ما به بیمار تکنیک پزشکی را معرفی میکنیم که برای او تازگی دارد، معمولاً عوارض و دردسرهای آن را به حداقل میرسانیم و به بیمار در مورد موفقیت درمان اطمینان خاطر میدهیم. فکر میکنم ما دلیل موجه و قابل قبولی برای این کار داشته باشیم، زیر ا با انجام این کار احتمال موفقیت را افزایش میدهیم. اما وقتی ما یک بیمار نوروتیک را وارد درمان روانکاوی میکنیم، به گونهای متفاوت عمل میکنیم. ما از دشواریهای روش، مدت طولانی آن، تلاشها و فداکاریهایی که میطلبد با او صحبت میکنیم؛ و در مورد موفقیت آن، میگوییم که ما نمیتوانیم با اطمینان قول آن را بدهیم، و این امر بستگی به کردار وی، فهم او، سازگاری و پشتکارش دارد. البته، ما برای چنین رفتار ظاهراً سرسختانهای، همانطور که احتمالاً بعداً متوجه خواهید شد، دلایل خوبی داریم.
پس، اگر من با شما به روشی مشابه با اینگونه بیماران نوروتیک برخورد کنم، ناراحت نشوید. به طور جدی به شما توصیه میکنم که برای بار دوم به جمع شنوندگان من ملحق نشوید. در تایید این توصیه به شما توضیح خواهم داد که هر آموزشی در روانکاوی لزوماً چقدر باید ناکامل باشد و چه مشکلاتی بر سر راه شما برای انجام قضاوت خودتان در مورد آن وجود دارد. به شما نشان خواهم داد که چگونه روند کلی آموزشهای گذشته و تمامی عادتهای فکری شما ناگزیر شما را در زمرهی مخالفان روانکاوی قرار میدهد، و این که برای غلبه بر این مخالفت غریزی، چقدر باید بر خودتان فائق آیید.
البته، نمیتوانم پیشبینی کنم از آن اطلاعاتی که به شما میدهم به چه میزان روانکاوی را درک خواهید کرد، اما میتوانم این را به شما قول بدهم: که با گوش دادن به آن، یاد نخواهید گرفت که چگونه یک بررسی روانکاوانه را آغاز کنید یا درمانی از این نوع را انجام دهید. هر چند، اگر واقعاً کسی از شما باشد که با این آشنایی زودگذر با روانکاوی راضی نشود، بلکه مایل باشد که در رابطه همیشگی با آن وارد شود، من نباید فقط او را از انجام چنین کاری منصرف کنم، بلکه باید به طور جدی به او در این باره هشدار دهم. با توجه به شرایط موجود، انتخاب چنین حرفهای، شانس یک فرد موفق در دانشگاه را از بین میبرد، و، اگر روانکاوی را به عنوان یک پزشک متخصص در مطب آغاز کند، خودش را در جامعهای مییابد که تلاشهایش را نمیفهمند، جامعهای که او را با بی اعتمادی و خصومت نگاه میکنند، و تمامی ارواح خبیثهای را که درون آن در کمین نشستهاند به سوی او روانه میکنند. و پدیدههای همراه با این جنگ که هم اکنون در اروپا شعلهور است، میتواند به شما تصوری از انبوه این ارواح خبیث که ممکن است وجود داشته باشند، ارائه دهد.
با وجود این، علیرغم این مشکلات، افراد زیادی وجود دارند که چیزی که برایشان نویدبخشِ دانش تازهای است، هنوز جذابیت خودش را دارد. اگر برخی از شما جزء این گروه از افراد باشید و علیرغم هشدارهای من برای سخنرانی بعدیام باز به اینجا میآیید، خوش آمدید. هر چند که، همه شما حق دارید در مورد ماهیت دشواریهای روانکاوی که به آن اشاره میکنم، مطالبی را بدانید.
محدودیت دسترسی به ادامهی مطلب
دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژهی تداعی در نظر گرفته شده است.
با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه به امکان مطالعهی آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی که در حال حاضر بیش از ۴۰۰ مقالهی تخصصی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیکهای بالینی و مواردی از این دست است دسترسی خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعهی آنلاین در سایت است و امکان دانلود پیدیاف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پیدیاف مقالات دارید، آنها را بایستی جداگانه تهیه کنید.
در این صفحه میتوانید پلنهای عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه میتوانید نحوهی فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.
اگر اکانت دارید از اینجا وارد شوید.
اگر اکانت ندارید از اینجا ثبتنام کنید.
- 1.درسگفتار پنجم: رؤیاها (دشواریها و نخستین رویکردها)
- 2.درسگفتار چهارم: لغزشها (نتیجهگیری)
- 3.درسگفتار سوم: لغزشها (ادامه)
- 4.درسگفتار دوم: لغزشها
- 5.درسگفتار اول: پاراپراکسیس