تفرقه بینداز و حکومت کن | رانلد فیربرن
پیشدرآمد: مقالهی پیشرو بخش هفتم فصل چهارم کتاب «مطالعات روانکاوانهی شخصیت» نوشتهی رانلد فیربرن است. فصل چهارم این کتاب با عنوان «تبیین ساختار درونروانی بر مبنای روابط اُبژهای» که در سال ۱۹۴۴ نوشته شده، مهمترین فصل کتاب است و ما تصمیم گرفتیم که این فصل طولانی را در چند بخش ترجمه و منتشر کنیم. بخش اول با محوریت روانشناسی تکانه را پیشتر ترجمه کردهایم که میتوانید از اینجا بخوانید، بخش دوم با عنوان روانشناسی ساختاری و واپسرانی ساختارها را میتوانید اینجا بخوانید، بخش سوم با عنوان موضع اسکیزوئید را میتوانید اینجا بخوانید، بخش چهارم که مهمترین ایدهی فیربرن را پیرامون تنوع ایگوها توصیف میکند را میتوانید اینجا بخوانید، بخش پنجم پیرامون روابط اُبژهای ایگوی مرکزی و ایگوهای جانبی را میتوانید اینجا بخوانید، بخش ششم پیرامون دوپارهسازی ایگو را میتوانید اینجا بخوانید و اکنون بخش هفتم با عنوان تکنیک «تفرقه بینداز و حکومت کن» پیشروی شماست. در نظر داشته باشید که برای مطالعه این بخش الزاماً بایستی بخشهای پیشین را مطالعه کرده باشید. پیدیاف کل فصل پس از اتمام بخشها در سایت قرار خواهد گرفت. |
تکنیک «تفرقه بینداز و حکومت کن»[۱] برای دفع لیبیدو و پرخاشگری
در اینجا متذکر میشوم که وضعیت حاصل از توالیِ فرآیندهایی که پیش از این ذکر آن رفت، اکنون الگویی ساختاری یافته است از آنچه که «موقعیت درونروانی بنیادی» نامیدهام. همچنین الگوی دینامیک این وضعیت را نیز دربرگرفته است، به جز از یک جهت مهم – که نگرش تهاجمیِ اتخاذ شده توسط خرابکار درونی نسبت به ایگوی لیبیدویی و اُبژهی مرتبط با آن (اُبژهی برانگیزاننده) هنوز لحاظ نشده است. به منظور توضیح خاستگاه این ویژگیِ وضعیت، ما باید به دوسوگرایی اصلی کودک نسبت به مادرش بازگردیم و از زاویهای نو، آنچه را که دربرمیگیرد مورد مداقه قرار دهیم. این بار باید واکنشهای کودک را کمتر از جنبهی کرداری (conative)، بلکه بیشتر از جنبهی عاطفی (affective) آنها مدنظر گرفته شوند. برای کودک طبیعیست که نه تنها تکانشی باشد، بلکه احساساتش را با قوت و اطمینان بیان کند. مضاف بر این، کودک از طریق ابراز احساساتش است که اثر اصلی خود را بر اُبژههایش میگذارد. با وجود این، پس از خلق دوسوگرایی، ابراز احساسات نسبت به مادر، او را در موقعیتی قرار میدهد که از نظر او یحتمل به طور غریبی مشکوک و پرمخاطره است.
محدودیت دسترسی به ادامهی مطلب
دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژهی تداعی در نظر گرفته شده است.
با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه به امکان مطالعهی آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی که در حال حاضر بیش از ۴۳۰ مقالهی تخصصی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیکهای بالینی و مواردی از این دست است دسترسی خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعهی آنلاین در سایت است و امکان دانلود پیدیاف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پیدیاف مقالات دارید، آنها را بایستی جداگانه تهیه کنید.
در این صفحه میتوانید پلنهای عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه میتوانید نحوهی فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.
اگر اکانت دارید از اینجا وارد شوید.
اگر اکانت ندارید از اینجا ثبتنام کنید.
- 1.واپسرانی مستقیم، مقاومت لیبیدویی و واپسرانی غیرمستقیم | رانلد فیربرن
- 2.رانلد فیربرن کیست؟
- 3.تفرقه بینداز و حکومت کن | رانلد فیربرن
- 4.دوپارهسازی ایگو | رانلد فیربرن
- 5.روابط اُبژهای ایگوی مرکزی و ایگوهای کمکی | رانلد فیربرن
- 6.تنوع ایگوها | رانلد فیربرن
- 7.موضع اسکیزوئید | رانلد فیربرن
- 8.روانشناسی ساختاری و واپسرانی ساختارها | رانلد فیربرن
- 9.روانشناسی تکانه و محدودیتهای آن | رانلد فیربرن