skip to Main Content
روابط اُبژه‌ای ایگوی مرکزی و ایگوهای جانبی | رانلد فیربرن

روابط اُبژه‌ای ایگوی مرکزی و ایگوهای جانبی | رانلد فیربرن

روابط اُبژه‌ای ایگوی مرکزی و ایگوهای جانبی | رانلد فیربرن

روابط اُبژه‌ای ایگوی مرکزی و ایگوهای جانبی | رانلد فیربرن

عنوان اصلی: THE OBJECT-RELATIONSHIPS OF THE CENTRAL EGO AND THE SUBSIDIARY EGOS
نویسنده: رانلد فیربرن
انتشار در: Psychoanalytic Studies of the Personality
تاریخ انتشار: ۱۹۵۲
تعداد کلمات: ۲۳۸۰ کلمه
تخمین زمان مطالعه: ۲۰ دقیقه
ترجمه: تیم ترجمه‌ی تداعی

روابط اُبژه‌ای ایگوی مرکزی و ایگوهای جانبی

پیش‌درآمد: مقاله‌ی پیش‌رو بخش چهارم فصل چهارم کتاب «مطالعات روانکاوانه‌ی شخصیت» نوشته‌ی رانلد فیربرن است. فصل چهارم این کتاب با عنوان «تبیین ساختار درون‌روانی بر مبنای روابط اُبژه‌ای» که در سال ۱۹۴۴ نوشته شده، مهمترین فصل کتاب است و ما تصمیم گرفتیم که این فصل طولانی را در چند بخش ترجمه و منتشر کنیم. بخش اول با محوریت روانشناسی تکانه را پیش‌تر ترجمه کرده‌ایم که می‌توانید از اینجا بخوانید، بخش دوم با عنوان روانشناسی ساختاری و واپس‌رانی ساختارها را می‌توانید اینجا بخوانید، بخش سوم با عنوان موضع اسکیزوئید را می‌توانید اینجا بخوانید و بخش چهارم که مهمترین ایده‌ی فیربرن را پیرامون تنوع ایگوها توصیف می‌کند را می‌توانید اینجا بخوانید و اکنون بخش پنجم پیرامون روابط اُبژه‌ای ایگوی مرکزی و ایگوهای جانبی پیش‌روی شماست. در نظر داشته باشید که برای مطالعه این بخش الزاماً بایستی بخش‌های پیشین و به‌طور خاص بخش چهارم را مطالعه کرده باشید. پی‌دی‌اف کل فصل پس از اتمام بخش‌ها در سایت قرار خواهد گرفت.

با توجه به بیان نتیجه‌گیری‌هایم در مورد ساختارهای ایگو که در رؤیا نشان داده شده بودند، اکنون به سراغ نتایج حاصل از بررسی روابط اُبژه‌ایِ این ساختارهای ایگو می‌رویم. همانطور که قبلاً نشان داده شد، هر یک از این سه ایگوی مورد نظر به طور طبیعی برای جفت شدن با یک اُبژه‌ی خاص مناسب هستند. اُبژه‌ی خاص ایگوی مرکزی، شوهر رؤیابین بود؛ و بهتر است با بررسی ماهیت نگرشِ ایگوی مرکزیِ رؤیابین نسبت به او شروع شود. از آنجا که ایگوی مرکزی، «من» در حال مشاهده‌ی رؤیا بود، که تصور می‌شود با «من» بیداری که رؤیا بعداً از طریق او توصیف شده است، پیوسته باشد، می‌توان نتیجه گرفت که این ایگو تا حد زیادی پیش‌آگاه است – که در هر صورت، همان چیزی است که به طور طبیعی از ایگویی که شایسته‌ی عنوان «مرکزی» باشد، قابل انتظار است. این واقعیت که شوهر خواب‌بیینده یک اُبژه‌ی بسیار مهم در واقعیت بیرونی بود و در آستانه‌ی رؤیا در افکار هشیار رؤیابین حضور پررنگی داشت، از نتیجه‌گیری فوق حمایت می‌کند. اگرچه تصویری که نمایانگر او در رؤیا بود، باید به عنوان یک اُبژه‌ی درونی شده قلمداد شود، اما بدیهی است که این اُبژه باید نسبت به سایر اُبژه‌هایی که نشان داده شدند (اُبژه‌های والدی که در کودکی درونی شده‌اند)، موقعیت بسیار سطحی‌تری داشته باشد؛ و در مقایسه، باید رابطه‌ی نزدیک‌تری با اُبژه‌ی وابسته[۱] در واقعیت بیرونی داشته باشد. بر این اساس، نگرش رؤیابین به شوهرش به عنوان یک اُبژه‌ی بیرونی، برای هدف فعلی ما اهمیت قابل توجهی دارد. این نگرش اساساً دوگانه بود، به ویژه در مواردی که به روابط زناشویی مربوط بود. هرچند که تجلی‌های (manifestations) فعال پرخاشگری نسبت به او به وضوح وجود نداشت. به همین ترتیب، دلبستگی لیبیدویی او نسبت به شوهرش دارای نشانه‌هایی از واپس‌رانی بود؛ و در ارتباط با این رؤیا، او خودش را به دلیل عدم وجود احساس عمیق نسبت به شوهرش و ناکامی‌اش در اینکه خودش را وقف همسرش کند، سرزنش می‌کرد، اگرچه ظرفیت هشیار او برای اصلاح این کمبودها محدود به فرض نقش «همسر خوب» بود. بنابراین، این سئوال مطرح می‌شود با توجه به اینکه پرخاشگری پنهان او نسبت به شوهرش و نیاز لیبیدویی پنهان او به شوهرش به طور مستقیم خودشان را در خواب اعلام نکرده بودند، آیا ممکن است خودشان را به شیوه‌ای غیرمستقیم نشان ندهند. با طرح این پرسش، ما بلافاصله دگردیسی تصویر ایگوی لیبیدویی را به یاد می‌آوریم، پس از اینکه مورد حمله تصویر خرابکار درونی قرار گرفت. ایگوی لیبیدویی به مردی تغییر کرد و سپس شروع به تغییر متناوب کرد، مردی که در سطحی عمیق بیانگر پدر رؤیابین بود، اما ارتباط نزدیکی نیز با شوهرش داشت. بنابراین، بدیهی است که به جای اینکه علیه شوهرش به عنوان یک اُبژه‌ی خارجی هدایت شود، نسبت قابل توجهی از پرخاشگری او در حمله‌ای جذب شده بود که نه تنها علیه ایگوی لیبیدویی او بود، بلکه علیه یک اُبژه درونی بود که ارتباط نزدیکی با ایگوی لیبیدویی داشت.

مختص اعضای ویژه

محدودیت دسترسی به ادامهٔ مطلب

دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژهٔ تداعی در نظر گرفته شده است.

با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه به امکان مطالعهٔ آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیک‌های بالینی و مواردی از این دست دسترسی خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعهٔ آنلاین در سایت است و امکان دانلود پی‌دی‌اف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پی‌دی‌اف مقالات دارید، آنها را باید جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.

در این صفحه می‌توانید پلن‌های عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه می‌توانید نحوهٔ فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.

مجموعه مقالات رانلد فیربرن
0 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

Back To Top
×Close search
Search