روانشناسی تکانه و محدودیتهای آن | رانلد فیربرن
پیشدرآمد: مقالهی پیشرو بخش اول فصل چهارم کتاب «مطالعات روانکاوانهی شخصیت» نوشتهی رانلد فیربرن است. فصل چهارم این کتاب با عنوان «تبیین ساختار درونروانی بر مبنای روابط اُبژهای» که در سال ۱۹۴۴ نوشته شده، مهمترین فصل کتاب است و ما تصمیم گرفتیم که این فصل طولانی را در چند بخش ترجمه و منتشر کنیم. بخش اول با محوریت روانشناسی تکانه پیشروی شماست. پیدیاف کل فصل پس از اتمام بخشها در سایت قرار خواهد گرفت. |
در مقاله قبلی (۱۹۴۱) سعی کردم تا نسخهی جدیدی از تئوری لیبیدو[۱] را تنظیم کنم و مشخصات کلی را ترسیم کنم، که به نظر میرسد آسیبشناسی روانی سیستماتیک بر اساس این فرمولبندی جدید به خود میگیرد. مفهوم بنیادی را که در آن زمان پیشنهاد دادم و هنوز هم به آن پایبند هستم، بدین صورت بود که لیبیدو در درجه اول اُبژه–جو[۲] است (بر خلاف آنچه که در تئوری کلاسیک مطرح شده که لذت–جو[۳] است)، و اینکه باید در اختلالات[۴] موجود در روابط اُبژهایِ ایگویِ در حال رشد، به دنبال خاستگاه نهایی همه شرایط آسیب روانی باشیم. به نظر من این مفهوم، بیش از موارد مطرح شده در تئوری اصلی لیبدوی فروید، منطبق بر واقعیات روانشناسی و دادههای بالینی است، همچنین بیانگر نتیجه منطقیِ مرحله فعلیِ اندیشه روانکاوی و گامی ضروری در رشد و توسعهی بیشتر تئوری روانکاوی است. به طور خاص، به نظر من پیامد بدیهی و اجتنابناپذیرِ مفهوم روشنگرانهی اُبژههای درونیشده است، که ملانی کلاین آن را به شیوهای ثمربخش توسعه داده است، اما ریشه علمی آن به تئوری فروید در مورد سوپرایگو (ساختاری درونروانی که البته آن را منشاء درونیسازیِ اُبژهها میداند) بازمیگردد.
صرف نظر از بررسیهای صورت گرفته در مقاله قبلیام یا ملاحظات مختلف دیگری که میتوان بیان کرد، ممکن است ادعا شود که درونفکنی روانی اُبژهها، و به طور خاص، جاودانسازی اُبژههای درونفکنی شده در واقعیت درونی، فرآیندهایی هستند که ماهیت آنها نشان میدهد که لیبیدو اساساً اُبژه–جو است؛ زیرا آنطور که این پدیدهها نشان میدهند، تنها حضور تکانههای دهانی به خودی خود برای شرح چنین دلبستگی (devotion) آشکار به اُبژهها کافی نیست. به نظر میرسد که پیامد مشابه دیگر ناشی از احتمال جاودانگیِ وضعیت ادیپوس در ناهشیار باشد؛ زیرا دلبستگی بیوقفه نسبت به یک اُبژه، ماهیت و اساس فراهم آمدنِ این وضعیت را تشکیل میدهد. با وجود این، هیچ دلیلی وجود ندارد که تصور شود، مفهوم اُبژههای درونی شده که بدون هیچگونه تغییر و اصلاح قابل توجهی در تئوری لیبیدو به وجود آمده است، با آن تئوری ناسازگار است. فروید نیز حتی پس از معرفی تئوری سوپرایگو، هرگز صلاح نمیدانست هر گونه تنظیم مجدد سیستماتیکی بر روی تئوری اصلی لیبیدوی خودش انجام دهد. در عین حال، در آثار وی عبارات بیشماری وجود دارد که به نظر میرسد در آنها به طور بدیهی فرض شده است که لیبیدو به طور خاص اُبژه–جو است. در واقع، ممکن است عباراتی را نیز یافت که در آنها این دیدگاه ضمنی، آشکار و صریح بیان شده باشد، به عنوان مثال، هنگامی که او کاملاً به سادگی اظهار داشت (۱۹۲۹): «عشق به دنبال اُبژه است»[۵]. این اظهار نظر در پاراگرافی آمده است که در آن، به تئوری اصلی خودش در مورد غرایز اشاره میکند، او در ادامه چنین مینویسد: «بنابراین، ابتدا تقابل بین غرایز ایگو و غرایز اُبژه به وجود آمده است. برای انرژی غرایز دومی (اُبژه) و منحصراً برای آنها عبارت لیبیدو را معرفی کردم؛ سپس تضاد بین غرایز ایگو و غرایز لیبیدویی در راستای اُبژهها شکل گرفت.» همانطور که فروید ادامه میدهد، تمایز بین این دو گروه از غرایز با «معرفی مفهوم نارسیسیزم؛ یا به عبارت دیگر، ایدهای که لیبیدو بر خود ایگو متمرکز میشود» کنار گذاشته شد؛ اما با توجه به عبارت نقل شده، به نظر نمیرسد گامی کاملاً بنیادین در این راستا برداشته شده باشد که ادعا کند لیبیدو اساساً اُبژه–جو است، به ویژه اگر، همانطور که در مقاله قبلیام پیشنهاد کردم، باور کنیم که ایگو با اُبژهها شناسایی میشود[۶].
محدودیت دسترسی به ادامهٔ مطلب
دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژهٔ تداعی در نظر گرفته شده است.
با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه به امکان مطالعهٔ آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیکهای بالینی و مواردی از این دست دسترسی خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعهٔ آنلاین در سایت است و امکان دانلود پیدیاف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پیدیاف مقالات دارید، آنها را باید جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.
در این صفحه میتوانید پلنهای عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه میتوانید نحوهٔ فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.
- 1.واپسرانی مستقیم، مقاومت لیبیدویی و واپسرانی غیرمستقیم | رانلد فیربرن
- 2.روانشناسی ساختار دینامیک و سابقه علمی کلی آن | رانلد فیربرن
- 3.رانلد فیربرن کیست؟
- 4.تفرقه بینداز و حکومت کن | رانلد فیربرن
- 5.دوپارهسازی ایگو | رانلد فیربرن
- 6.روابط اُبژهای ایگوی مرکزی و ایگوهای جانبی | رانلد فیربرن
- 7.تنوع ایگوها | رانلد فیربرن
- 8.موضع اسکیزوئید | رانلد فیربرن
- 9.روانشناسی ساختاری و واپسرانی ساختارها | رانلد فیربرن
- 10.روانشناسی تکانه و محدودیتهای آن | رانلد فیربرن
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
[…] تکانه را پیشتر ترجمه کردهایم که میتوانید از اینجا بخوانید، بخش دوم با محوریت رواشناسی ساختاری و کارکرد […]
[…] تکانه را پیشتر ترجمه کردهایم که میتوانید از اینجا بخوانید، بخش دوم با عنوان روانشناسی ساختاری و […]
سلام. ببخشید من چطور میتونم هفت بخش این مقاله ی فربرن رو تهیه کنم؟ حتما باید عضویت ویژه بخرم؟ این مقالات رو جدا نمیفروشید؟
سلام
خیر این بخش صرفاً برای مطالعه در وبسایت است و پیدیاف جداگانه ندارد. بنابراین نیاز به عضویت ویژه دارد.
سلام. من عضویت ویژه رو خریدم اما هنوز دسترسیم به مقالات محدوده. از اکانتم خارج شدم و دوباره وارد شدم اما مشکل حل نشد.
سلام.
عضویت شما فعال است. احتمال دارد به خاطر کش مرورگرتان باشد. ما کش وبسایت را پاک کردم تا اگر احیاناً از سمت ما بوده برطرف شود، یکبار دیگر لطفاً چک کنید.