
وضعیتهای تروماتیک در بیماران نارسیسیستیک

وضعیتهای تروماتیک در بیماران نارسیستیک
با توجه به این واقعیت که در اکثریت بیماران نارسیستیک، ساختار خنثیسازی پایهای روان رشد ناکافی داشته است، این بیماران علاوه بر گرایش به جنسیسازی نیازها و تعارضاتشان، تعداد دیگری از نقایص کارکردی هم بروز میدهند.
آنها به راحتی آسیب میبینند و اذیت میشوند، به سرعت دچار بیش تحریکی شده و ترسها و نگرانیهایشان گسترش پیدا میکند و گویا مرزی ندارد. برای همین است که، تعجبی ندارد که در طول تحلیل (همانطور که در زندگی روزمره آنها نیز چنین است) این بیماران سوژههایی برای تجربه مکرر وضعیتهای تروماتیک هستند. در چنین زمانهایی، تمرکز تحلیل موقتاً و به صورت تقریباً انحصاری به سمت در نظر گرفتن سنگین شدن بار روان، یعنی در نظر گرفتن عدم تعادل روانی-اقتصادی موجود، تغییر جهت مییابد.
برخی از این وضعیتهای تروماتیک حقیقتاً با توجه به وقایع بیرونی رخ میدهند. از آنجاییکه این عوامل تسریعکننده هر چیزی هستند که اضطراب، دلهره، نگرانی، و مسایلی از این دست را در هر فردی افزایش میدهد، نکتهای نیست که به طور خاص درباره آن بحث کنیم به جز تاکید دوباره روی اینکه دربارهی این حالت روان در افراد با اختلال شخصیت نارسیستیک، عدم میانهروی در واکنش نشان دادن، شدت ناراحتی، و فلج موقتی کارکردهای روان است که قابل توجهاند، نه خود محتوای آن رخداد تسریعکننده. تنها یک رویداد تسریعکننده هست که من میخواهم به طور خلاصه به آن اشاره کنم چون به خوبی شدت اختلال و رنگ و بوی روانشناختی این تجربه را شفاف میکند: the faux pas (این اصطلاح اشاره به حرف یا عملی شرمآور در موقعیتی اجتماعی دارد. م.). بسیاری اوقات، (به خصوص در مراحل اولیه تحلیل شخصیتهای نارسیستیک) بیمار با حس شرم زیاد و اضطراب به خاطر فاکس-پسی که احساس میکند مرتکب شده است[۱] به جلسه میآید. تجربه فاکس-پس در این مثالها نمایان است: مثلاً فرد جوکی را گفته و بعد متوجه شده در جای نامناسبی بوده، در شرکت خیلی زیاد دربارهی خودش حرف زده، به طور نامناسبی لباس پوشیده و … . وقتی این رویدادها با جزئیات بررسی میشوند، دردناک بودن بسیاری از این موقعیتها به خاطر این مسئله است که درست در لحظهای که بیمار بیشترین آسیبپذیری را داشته، یعنی در لحظهای که او در فانتزیهایش بیشترین انتظار را داشته تا بدرخشد و پیشبینی میکرده که تحسین شود ناگهان و بدون انتظار، طرد شده است. (شرمی که بعد از فاکس-پس تجربه میشود شبیه شرمی است که یک نفر وقتی دچار لغزش کلامی میشود تجربه میکند. و علتش تا حدی به این خاطر است که ناگهان، روان خود فرد به تشخیص دردناک نارسیسیستیکی میرسد که در کنترل فرد نبوده، یعنی در قلمروایی بوده که فرد باور داشته یک چیرگی بی چون و چرایی در آن دارد). بیمار نارسیستیک تمایل دارد نسبت به خاطرهی فاکس-پس با شرم و خودتنبیهی خیلی زیاد واکنش نشان دهد. ذهنش بارها و بارها به آن لحظهی دردناک برمیگردد و تلاش میکند واقعیت آن حادثه را به صورت جادویی پاک کند. به طور همزمان بیمار احتمالاً به منظور پاک کردن خاطرهی آزاردهنده به این روش، با خشم آرزو میکند که از شر خودش خلاص شود.
محدودیت دسترسی به ادامهی مطلب
دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژهی تداعی در نظر گرفته شده است.
با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه به امکان مطالعهی آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی که در حال حاضر بیش از ۴۰۰ مقالهی تخصصی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیکهای بالینی و مواردی از این دست است دسترسی خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعهی آنلاین در سایت است و امکان دانلود پیدیاف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پیدیاف مقالات دارید، آنها را بایستی جداگانه تهیه کنید.
در این صفحه میتوانید پلنهای عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه میتوانید نحوهی فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.
اگر اکانت دارید از اینجا وارد شوید.
اگر اکانت ندارید از اینجا ثبتنام کنید.
- 1.تأویل درمانی: دیدگاههای روانشناسی خود
- 2.روانشناسی خود از زمان کوهوت
- 3.روانشناسی خود و جنبش روانکاوانه: مصاحبهای با دکتر هاینتس کوهوت
- 4.روانشناسی خود معاصر: مصاحبهای با جیمز فاسهاگی
- 5.روانشناسی خود رواندرمانی حمایتی نیست.
- 6.روانشناسی خود پس از کوهوت
- 7.در باب همدلی
- 8.اختلالات خود و درمان آنها
- 9.رویکرد روانشناسی خود
- 10.وضعیتهای تروماتیک در بیماران نارسیسیستیک
- 11.عواطف و سلفاُبژهها | سایکوپاتولوژی بوردرلاین
- 12.ملاحظات کلی درباب انتقالهای نارسیسیستیک
- 13.روانشناسی خود: خاستگاه و مرور کلی
- 14.روانشناسی خود تحلیلی
- 15.چشمانداز روانشناسی خود
- 16.آفرینش خود: رواندرمانی تحلیلی و هنر امکان (مرور کتاب)
از مترجم این متن بابت این ترجمه روان تشکر میکنم.
اگر امکانش هست بقیه فصول این کتاب را هم ترجمه کنین
مقاله ها بسیار مفید و مختصر و کاربردی هستند. ممنونم. من خودم به عنوان کسی که دارای نشانه هایی از این اختلالات هستم. برایم خیلی مفید بوده است