skip to Main Content
انتخاب اُبژه نارسی‌سیستی

انتخاب اُبژه نارسی‌سیستی

انتخاب اُبژه نارسی‌سیستی

انتخاب اُبژه نارسی‌سیستی

عنوان اصلی: Narcissistic object-choice
نویسنده: لپلانش و پونتالیس
انتشار در: زبان روان‌کاوی
تاریخ انتشار: ۱۹۹۸
تعداد کلمات: ۶۲۷ کلمه
تخمین زمان مطالعه: ۴ دقیقه
ترجمه: گروه روانکاوی تداعی

انتخاب اُبژه نارسی‌سیستی

نوعی از انتخاب اُبژه (object-choice) که بر اساس الگوی رابطه فرد با خودِ او عمل می‌کند، به‌طوری که اُبژه نمایانگر جنبه‌ای از خودِ فرد باشد.

کشف این موضوع که برخی افراد، به‌ویژه همجنس‌گرایان، «[برای انتخاب اُبژه عشق] مبنا را […] خودشان قرار داده‌اند»، برای فروید «از قوی‌ترین دلایلی بود که ما را به پذیرش فرضیه نارسیسیزم سوق داد». انتخاب اُبژه نارسی‌سیستی در مقابل انتخاب اتکایی (anaclitic) قرار دارد، زیرا در انتخاب نارسی‌سیستی، رابطه با اُبژه موجود پیشین بازتولید نمی‌شود، بلکه بر اساس مدل رابطه‌ای که سوژه با خودش دارد، شکل می‌گیرد.

در اولین تلاش‌هایش برای تدوین ایده نارسی‌سیزم، فروید انتخاب نارسی‌سیستی همجنس‌گرا را به‌عنوان یک مرحله‌ٔ میانی بین نارسیسیزم و دگرجنس‌گرایی مطرح می‌کند: گفته می‌شود که کودک در ابتدا اُبژه‌ای را انتخاب می‌کند که اندام‌های تناسلی‌اش شبیه به اندام‌های خودش باشد.

انتخاب اُبژه نارسی‌سیستی
نوعی از انتخاب اُبژه (object-choice) که بر اساس الگوی رابطه فرد با خودِ او عمل می‌کند، به‌طوری که اُبژه نمایانگر جنبه‌ای از خودِ فرد باشد.

کشف این موضوع که برخی افراد، به‌ویژه همجنس‌گرایان، «[برای انتخاب اُبژه عشق] مبنا را [...] خودشان قرار داده‌اند»، برای فروید «از قوی‌ترین دلایلی بود که ما را به پذیرش فرضیه نارسیسیزم سوق داد». انتخاب اُبژه نارسی‌سیستی در مقابل انتخاب اتکایی (anaclitic . . .

محدودیت دسترسی
دسترسی ویژه

برای دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی بایستی اشتراک ویژه تهیه کنید.

با فعال‌سازی اشتراک ویژه، امکان مطالعهٔ آنلاین تمام مقالات تداعی—از نظریات روانکاوی تا تکنیک‌های بالینی—برای شما فراهم می‌شود.
اشتراک ویژه صرفاً برای مطالعهٔ آنلاین است و دانلود پی‌دی‌اف در آن گنجانده نشده است.

برای فعال‌سازی اشتراک، ابتدا وارد حساب کاربری شوید و سپس در بخش «اشتراک ویژه» پلن موردنظر را انتخاب کنید.

0 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

Back To Top
×Close search
Search