skip to Main Content
تداعی آزاد چیست؟

تداعی آزاد چیست؟

تداعی آزاد چیست؟

تداعی آزاد چیست؟

عنوان اصلی: Free Association
نویسنده: لپلانش و پونتالیس
انتشار در: زبان روان‌کاوی
تاریخ انتشار: 1998
تعداد کلمات: 730 کلمه
تخمین زمان مطالعه: 5 دقیقه
ترجمه: تیم ترجمه‌ی تداعی

(روش یا قاعده‌ی) تداعی آزاد [Free Association]

تداعی آزاد به روشی گفته می‌شود که بر اساس آن باید تمام افکاری که به ذهن می‌رسند، چه افکاری که بر اساس یک عنصر خاص (کلمه، عدد، تصویر رویا یا هر انگاره‌ی دیگری) شکل می‌گیرند و چه افکاری که فی‌البداهه به وجود می‌آیند، بدون استثنا به صورت کلامی بیان شوند.

تداعی آزاد یک تکنیک بنیادین در روان-کاوی است. تاریخ کشف آن را نمی‌توان به طور دقیق مشخص کرد، چرا که به تدریج بین سال‌های ۱۸۹۲ تا ۱۸۹۸، از زوایای مختلفی توسعه یافت.

الف. آنطور که کتاب مطالعاتی در باب هیستری (۱۸۹۵d) نشان می‌دهد، تداعی آزاد از شیوه‌های پیش‌تحلیلی[۱] بررسی ناهشیار، که به تلقین[۲] و متمرکز ساختن ذهن بیمار روی یک اندیشه‌ی خاص اتکا دارند، پدید آمد؛ این جستجوی مداوم فاکتور آسیب‌زا، باعث شد تا بر خود-ابرازی[۳] فی‌البداهه توسط بیمار تأکید شود. کتاب مطالعاتی در باب هیستری، نقشی را که بیماران در این فرآیند دارند بیشتر مشخص می‌کند (α).

ب. ضمناً فروید از تکنیک تداعی آزاد در خودکاوی[۴] خود –به‌ویژه در تحلیل رویاهای خود– استفاده می‌کرد. در این شرایط، یکی از عناصر رویا به عنوان نقطه‌ی آغازی برای کشف زنجیره‌های تداعی که منجر به افکار رویا[۵] می‌شوند، عمل می‌کند.

محدودیت دسترسی به ادامه‌ی مطلب

دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژه‌ی تداعی در نظر گرفته شده است.

با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه‌ به امکان مطالعه‌ی آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیک‌های بالینی و مواردی از این دست دسترسی ‌خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعه‌ی آنلاین در سایت است و امکان دانلود پی‌دی‌اف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پی‌دی‌اف مقالات دارید، آنها را بایستی جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.

در این صفحه می‌توانید پلن‌های عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه می‌توانید نحوه‌ی فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.

اگر اکانت دارید از اینجا وارد شوید.

اگر اکانت ندارید از اینجا ثبت‌نام کنید.

مجموعه مقالات مفاهیم روانکاوی
0 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

Back To Top
×Close search
Search
error: این محتوا محافظت‌شده است.
×