skip to Main Content
ترس از فروپاشی و زندگی نزیسته | تامس آگدن

ترس از فروپاشی و زندگی نزیسته | تامس آگدن

ترس از فروپاشی و زندگی نزیسته | تامس آگدن

ترس از فروپاشی و زندگی نزیسته | تامس آگدن

عنوان اصلی: Fear of breakdown and the unlived life
نویسنده: تامس آگدن
انتشار در: نشریه‌ی بین‌المللی روانکاوی
تاریخ انتشار: 2014
تعداد کلمات: 8200 کلمه
تخمین زمان مطالعه: 45 دقیقه
ترجمه: تیم ترجمه‌ی تداعی

ترس از فروپاشی به‌قلم وینیکات، کتاب ناتمامی است که خواننده‌اش می‌بایست علاوه بر خواندن، نویسنده‌ی این اثر نیز باشد، چراکه متن به‌جای اینکه ایده‌های کاملاً پرورده‌ای را ارائه کند، اغلب با ایما و اشاره سخن می‌گوید. درک نویسنده از استدلالِ اغلب گیج‌کننده و گاهی اوقات مبهمِ مقاله‌ی وینیکات بدین شرح است. در نوزادی، فروپاشی‌ای در پیوند مادر-نوزاد به وقوع می‌پیوندد که نوزاد را مجبور می‌کند به‌تنهایی با رخدادهای عاطفی‌ای مواجه شود که ناتوان از مدیریت آن‌هاست. او تجربه‌ی خود از رنج ابتدایی را با ایجاد سازمان‌های دفاعی که ماهیتاً سایکوتیک هستند، نادیده می‌گیرد؛ یعنی واقعیت درونی خودساخته را جایگزین واقعیت خارجی می‌کند و بدین‌ترتیب تجربه‌ی واقعی خود از رخدادهای زندگیی حساس را مسدود می‌سازد. فرد با تجربه نکردن فروپاشیِ پیوند مادر-نوزاد که در نوزادی رخ داده است، حالتی روانی را می‌آفریند که در آن، او در ترس از فروپاشی‌ای زندگی می‌کند که از پیش اتفاق افتاده اما وی تجربه‌اش نکرده است. نگارنده‌ی این سطور، اندیشه‌ی وینیکات را بسط می‌دهد و نشان می‌دهد که نیروی محرکِ نیاز بیمار برای یافتن منبع ترس خود، این احساس اوست که اجزایی از وجود خودش مفقود شده‌اند و باید آن‌ها را پیدا کند اگر می‌خواهد این نقص را برطرف سازد. آنچه از زندگی او باقی می‌ماند، برای او عمدتاً یک زندگی نزیسته به نظر می‌آید.

کلمات کلیدی: وینیکات، فروپاشی، سایکوز، تجربه، خود، ترس از فروپاشی، زندگی نزیسته

مقالات و کتاب‌های انگشت‌شماری در حوزه‌ی روانکاوی بیشترین تأثیر را بر طرز تفکر من نه صرفاً درباره‌ی روانکاوی بلکه درباره‌ی معنای زیستن انسانی داشته‌اند. ماتم و ماخولیا (۱۹۱۷) اثر فروید، ساختارهای درون‌روانی از منظر روابط ابژه‌ای (۱۹۴۴) اثر فربرن، یادداشت‌هایی در باب برخی مکانیسم‌های اسکیزوئید (۱۹۴۶) به قلم کلاین، یادگیری از تجربه (۱۹۶۲) از بیون و زوال عقده‌ی ادیپ (۱۹۷۹) اثر لئووالد را باید در آن گروه بگنجانم، و همچنین مقاله‌ای که کانون توجه مقاله‌ی حاضر است، یعنی ترس از فروپاشی (۱۹۷۴) به قلم وینیکات.

اندیشیدن وینیکات با صدای بلند درباره‌ی ترس از فروپاشی

ترس از فروپاشی (۱۹۷۴) که در سال آخر عمر وینیکات نوشته شد و سه سال پس از مرگ وی به انتشار رسید، به نظر من آخرین اثر عمده‌ی او است[۱]. مانند بسیاری دیگر از مهم‌ترین مقالات او، این مقاله را نیز می‌توان در یک یا دو جمله خلاصه کرد مگر این‌که وقت بگذاریم تا نگاه دقیق‌تری به پیچیدگی‌ای بیندازیم که زیر سطح به ظاهر ساده‌ی  آن نهفته است. هنگام خواندن خطوط آغازین مقاله نمی‌توان به‌هیچ‌وجه در این تردید کرد که وینیکات باور داشت به درک چیزی نائل شده که برای او جدید است و باید پیش از مرگ خود به گوش دیگران برساند.

مقاله این‌طور آغاز می‌شود:

محدودیت دسترسی به ادامه‌ی مطلب

دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژه‌ی تداعی در نظر گرفته شده است.

با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه‌ به امکان مطالعه‌ی آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیک‌های بالینی و مواردی از این دست دسترسی ‌خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعه‌ی آنلاین در سایت است و امکان دانلود پی‌دی‌اف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پی‌دی‌اف مقالات دارید، آنها را بایستی جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.

در این صفحه می‌توانید پلن‌های عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه می‌توانید نحوه‌ی فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.

اگر اکانت دارید از اینجا وارد شوید.

اگر اکانت ندارید از اینجا ثبت‌نام کنید.

مجموعه مقالات تامس آگدن
0 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

Back To Top
×Close search
Search
×