skip to Main Content
دیالوگ روانکاوانه | ماتریس ذهن

دیالوگ روانکاوانه | ماتریس ذهن

دیالوگ روانکاوانه | ماتریس ذهن

دیالوگ روانکاوانه | ماتریس ذهن

عنوان اصلی: The Psychoanalytic Dialogue
نویسنده: تامس آگدن
انتشار در: کتاب ماتریس ذهن
تاریخ انتشار: 1990
تعداد کلمات: 1900 کلمه
تخمین زمان مطالعه: 11 دقیقه
ترجمه: مریم فارسی‌نژاد
کتاب ماتریس ذهن اثری ارزشمند از تامس آگدن -روانکاو و نویسنده‌ی آمریکایی- است. کتاب منبعی قابل دسترس و روان است که چشم‌اندازهای مختلف روانکاوی را عمیقاً مورد کاوش قرار داده است. غیر روانکاوان، غالباً با اصطلاحات مختلف و پیچیدگی کارهایی که باعث گسترش تفکر روانکاوی می‌شوند، گیج و سردرگم می‌شوند. اما آگدن در این کتاب به عنوان یک نظریه‌پرداز و متفکر مستقل تلاش کرده متنی قابل فهم برای خواننده فراهم آورد. کتاب در سال ۱۹۹۰ منتشر شده است. ترجمه‌ای از این کتاب توسط «علیرضا طهماسب» و همکار یا همکارانش انجام شده که گویا به زودی به کتاب‌فروشی‌ها خواهد رسید. چیزی که اینجا می‌خوانید، فصل اول این کتاب با عنوان «دیالوگ روانکاوانه» است که به نوعی معرفی کتاب است. ما دو فصل دیگر از این کتاب را در دست ترجمه داریم که به فراخور در تداعی منتشر خواهیم کرد.

دیالوگ روانکاوانه

با مردگان می‌میریم:

ببین، آن‌ها راهی شدند و ما با آن‌ها می‌رویم.

با مردگان متولد می‌شویم.

ببین، آن‌ها برمی‌گردند، و ما را با خود می‌آورند.

تی اس الیوت 

این کتاب به مثابه نوعی از عمل تفسیر ارائه می‌شود. چشم‌اندازهای مختلف روانکاوی تقریباً شبیه زبان‌های مختلف هستند. با وجود همپوشانی گسترده‌ی محتوای معنایی متون نوشتاری زبان‌های مختلف، هر زبان معنایی را ایجاد می‌کند که نمی‌تواند توسط سایر زبان‌هایی که اکنون  صحبت می‌شوند یا در شکل نوشتاری حفظ می‌شوند، ایجاد شود. مفسر صرفاً حامل انفعالی اطلاعات از یک شخص به شخص دیگر نیست، او حافظ فعال و خالق معنا و همچنین بازیابی کننده مفاهیم عجیب و بیگانه است. به همین ترتیب مفسر، از کامل بودن گفتمان انسان محافظت می‌کند.

روانکاوی، هم به عنوان یک فرایند درمانی و هم به عنوان مجموعه‌ای از ایده‌ها، در قالب گفتمانی بین سوژه‌ها توسعه می‌یابد که هر یک محصولات خود و دیگری را تفسیر می‌کند.  لحظه‌ای صحبت در مورد روانکاوی به مثابه یک نظریه (یا به عبارت دقیق‌تر، مجموعه‌ای از نظریه‌ها)، هر یک ازمداخله‌های مهم درجه‌ای از راه‌حل را برای یک مسئله‌ی نظری یا بالینی فراهم می‌کند، و با این کار یک دوراهی معرفت‌شناختی (epistemologic) جدید ایجاد می‌کند. مداخله بعدی دیگر به همان مسئله‌ای که مداخله قبلی پرداخته است، نمی‌پردازد. زیرا آن مشکل دیگر وجود ندارد. مشکل برای همیشه تغییر کرده است. هرچه مداخله قابل توجه‌تر باشد، مسئله معرفت‌شناختی به طور بنیادی (و جالب‌تر) تغییر شکل می‌یابد.

مختص اعضای ویژه

محدودیت دسترسی به ادامهٔ مطلب

دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژهٔ تداعی در نظر گرفته شده است.

با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه به امکان مطالعهٔ آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیک‌های بالینی و مواردی از این دست دسترسی خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعهٔ آنلاین در سایت است و امکان دانلود پی‌دی‌اف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پی‌دی‌اف مقالات دارید، آنها را باید جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.

در این صفحه می‌توانید پلن‌های عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه می‌توانید نحوهٔ فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.

مجموعه مقالات تامس آگدن
0 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

Back To Top
×Close search
Search