skip to Main Content
اید به چه معناست؟

اید به چه معناست؟

اید به چه معناست؟

اید به چه معناست؟

عنوان اصلی: Id
نویسنده: لاپلانش و پونتالیس
انتشار در: THE LANGUAGE OF PSYCHO-ANALYSIS
تاریخ انتشار: 1998
تعداد کلمات: ۱۱۸۵ کلمه
تخمین زمان مطالعه: ۷ دقیقه
ترجمه: تیم ترجمه‌ی تداعی

اید | Id

یکی از سه عاملیت مشخص شده توسط فروید در دومین نظریه دستگاه روانی‌اش. اید تشکیل‌دهنده قطب غریزی شخصیت است؛ محتویات آن، به‌عنوان تجلی غرایز، ناهشیار هستند، بخشی از آن‌ها موروثی و سرشتی است، بخشی واپس‌رانی شده و اکتسابی.

ازنقطه‌نظر اقتصادی، اید برای فروید مخزن اصلی انرژی روانی است؛ ازنقطه‌نظر پویایی، اید با ایگو و سوپرایگو  – که از لحاظ ژنتیکی، انواعی از اید هستند، در تعارض است.

عبارت «das Es» نخستین‌بار در ایگو و اید (۱۹۲۳b) به کار برده شد. فروید این اصطلاح را از گئورگ گرودک (a) به عاریت گرفته است. گرودک نیز به نیچه استناد می‌کند که ظاهراً از این اصطلاح برای «هرآنچه در ذات ما غیرشخصی و به‌اصطلاح مشمول قانون طبیعت است» استفاده کرده است.

این کلمه توجه فروید را به خود جلب کرده است چون این اندیشه، که توسط گرودک توسعه یافته را برمی‌انگیزد که «آنچه ما ایگو می‌نامیم اساساً در زندگی منفعلانه رفتار می‌کند، و این‌که […] ما با نیروهای ناشناخته و غیرقابل‌کنترل زندگی می‌کنیم» (۱b، B)؛ همچنین این اندیشه با زبانی که خودبه‌خود توسط بیماران مورداستفاده قرار می‌گیرد نیز همسو است؛ مردم می‌گویند: «It shot through me»، «در آن لحظه چیزی در من بود که از خودم قوی‌تر بود»، «قدرتمندتر از من بود».

محدودیت دسترسی به ادامه‌ی مطلب

دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژه‌ی تداعی در نظر گرفته شده است.

با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه‌ به امکان مطالعه‌ی آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیک‌های بالینی و مواردی از این دست دسترسی ‌خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعه‌ی آنلاین در سایت است و امکان دانلود پی‌دی‌اف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پی‌دی‌اف مقالات دارید، آنها را بایستی جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.

در این صفحه می‌توانید پلن‌های عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه می‌توانید نحوه‌ی فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.

اگر اکانت دارید از اینجا وارد شوید.

اگر اکانت ندارید از اینجا ثبت‌نام کنید.

مجموعه مقالات مفاهیم روانکاوی
0 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

Back To Top
×Close search
Search
×