skip to Main Content
نِوروز چیست؟

نِوروز چیست؟

نِوروز چیست؟

نِوروز چیست؟

عنوان اصلی: Neurosis
نویسنده: لاپلانش و پونتالیس
انتشار در: THE LANGUAGE OF PSYCHO-ANALYSIS
تاریخ انتشار: ۱۹۹۸
تعداد کلمات: ۱۲۵۰ کلمه
تخمین زمان مطالعه: ۱۰ دقیقه
ترجمه: تیم ترجمه‌ی تداعی

نِوروز | Neurosis

یک کسالت روانزاد که سیمپتوم‌های آن تجلی نمادین یک تعارض روانی هستند که ریشه‌های آن در پیشینه‌ی کودکی فرد قرار دارد؛ این سیمپتوم‌ها متشکل‌اند از سازش‌هایی میان آرزو و دفاع.

لفظ «نِوروز» دارای مصادیق گوناگونی بوده است؛ در حال حاضر معمولاً، در موارد قاطع، برای تصاویر بالینی‌ای به کار می‌رود که می‌توان آن‌ها را به نِوروز وسواسی، هیستری یا نِوروز فوبیا نسبت داد. بدین ترتیب بیماری‌نگاری امروزی آشکارا میان نِوروز‌ها، سایکوز‌ها، روان‌کژی‌ها، و اختلالات روان‌تنی تمایز قائل می‌شود؛ از سوی دیگر، وضعیت بیماری‌نگارانه آنچه تحت عنوان «نِوروز‌های واقعی»، «نِوروز‌های تروماتیک» و «نِوروز‌های منش» شناخته می‌شود هنوز مورد اختلاف نظر است.

به نظر می‌رسد لفظ «نِوروز» نخستین بار توسط پزشک اسکاتلندی، ویلیام کالن در رساله خطوط مقدم کار طبابت، که در سال ۱۷۷۷ منتشر شد، به کار رفته است. عنوان دومین بخش این اثر «نِوروز بیماری‌های عصبی» است و نه تنها به بیماری‌های روان یا “vesaniae” بلکه به سوءهاضمه، تپش قلب، قولنج، خودبیمار‌انگاری و هیستری نیز می‌پردازد.

محدودیت دسترسی به ادامه‌ی مطلب

دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژه‌ی تداعی در نظر گرفته شده است.

با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه‌ به امکان مطالعه‌ی آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیک‌های بالینی و مواردی از این دست دسترسی ‌خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعه‌ی آنلاین در سایت است و امکان دانلود پی‌دی‌اف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پی‌دی‌اف مقالات دارید، آنها را بایستی جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.

در این صفحه می‌توانید پلن‌های عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه می‌توانید نحوه‌ی فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.

اگر اکانت دارید از اینجا وارد شوید.

اگر اکانت ندارید از اینجا ثبت‌نام کنید.

مجموعه مقالات مفاهیم روانکاوی
0 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

Back To Top
×Close search
Search
error: این محتوا محافظت‌شده است.
×