skip to Main Content
اجبار به تکرار چیست؟

اجبار به تکرار چیست؟

اجبار به تکرار چیست؟

اجبار به تکرار چیست؟

عنوان اصلی: Compulsion to Repaet
نویسنده: لاپلانش و پونتالیس
انتشار در: THE LANGUAGE OF PSYCHO-ANALYSIS
تاریخ انتشار: 1998
تعداد کلمات: ۱۳۲۴ کلمه
تخمین زمان مطالعه: ۸ دقیقه
ترجمه: تیم ترجمه‌ی تداعی

اجبار به تکرار | Compulsion to Repaet

  1. در سطح آسیب‌شناسی روانی عینی، اجبار به تکرار فرایندی غیرقابل‌کنترل است که از ناهشیار ریشه می‌گیرد. در نتیجه‌ی عملکرد آن، سوژه عمدتاً خود را در وضعیت‌های پریشان‌کننده قرار می‌دهد و بنابراین یک تجربه قدیمی را تکرار می‌نماید، اما این الگوی اولیه را به‌خاطر نمی‌آورد؛ برعکس، او اعتقاد راسخ دارد که این وضعیت کاملاً به‌واسطه رویدادهای آن لحظه تعیین شده است.
  2. فروید در شرح نظریه اجبار به تکرار، طوری با آن برخورد می‌کند انگار یک عامل خودمختار است که در نهایت نمی‌توان آن را به یک پویش متعارض که به‌کلی توسط برهم‌کنش میان اصل لذت و اصل واقعیت محدود می‌شود، تقلیل داد. اجبار به تکرار در روانکاوی نهایی به شکل ابراز کلی‌ترین ویژگی غرایز، یعنی محافظه‌کاری، دیده می‌شود.

اندیشه‌ی اجبار به تکرار در ورای اصل لذت (1920g)، رساله‌ای که فروید در آن بنیادی‌ترین مفاهیم نظریه‌اش را مجدداً مورد ارزیابی قرار می‌دهد، محوریت دارد. نقشی که این اندیشه در این لحظه‌ی حساس بازی می‌کند آن‌قدر مهم است که تعیین معنای دقیق آن یا تعریف مسئله‌ی خاص آن دشوار است: این مفهوم منعکس‌کننده‌ی همه‌ی تردیدها، همه‌ی بن‌بست‌ها و حتی تناقضات فرضیات گمان‌پردازانه‌ی فروید است. این یکی از دلایل این امر است که بحث درباره اجبار به تکرار در آثار روانکاوی تا این اندازه گیج‌کننده است – و در اغلب موارد از سر گرفته شده. این مباحثه، ناگزیر شامل انتخاب‌های بنیادینی در ارتباط با حیاتی‌ترین اندیشه‌ها در کار فروید است، همچون اصل لذت، غریزه، و غرایز مرگ و مقیدسازی (binding).

محدودیت دسترسی به ادامه‌ی مطلب

دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژه‌ی تداعی در نظر گرفته شده است.

با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه‌ به امکان مطالعه‌ی آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیک‌های بالینی و مواردی از این دست دسترسی ‌خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعه‌ی آنلاین در سایت است و امکان دانلود پی‌دی‌اف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پی‌دی‌اف مقالات دارید، آنها را بایستی جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.

در این صفحه می‌توانید پلن‌های عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه می‌توانید نحوه‌ی فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.

اگر اکانت دارید از اینجا وارد شوید.

اگر اکانت ندارید از اینجا ثبت‌نام کنید.

مجموعه مقالات مفاهیم روانکاوی
0 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

Back To Top
×Close search
Search