skip to Main Content
تبدیل به چه معناست؟

تبدیل به چه معناست؟

تبدیل به چه معناست؟

تبدیل به چه معناست؟

عنوان اصلی: Conversion
نویسنده: لاپلانش و پونتالیس
انتشار در: THE LANGUAGE OF PSYCHO-ANALYSIS
تاریخ انتشار: 1998
تعداد کلمات: ۹۱۲ کلمه
تخمین زمان مطالعه: ۸ دقیقه
ترجمه: تیم ترجمه‌ی تداعی

‌‌‌تبدیل مکانیزم شکل‌گیری سیمپتوم است که در هیستری و به طور خاص در هیستری تبدیلی موثر است.

تبدیل متشکل از جابجایی یک تعارض روانی به سیمپتوم‌های جسمی، و اقدام به واگشایی آن بدین واسطه است که می‌تواند ماهیتی حرکتی (مثل فلج) یا حسی (مثل بی‌حسی یا دردهای موضعی) داشته باشد.

معنای تبدیل نزد فروید به یک رویکرد اقتصادی گره خورده است: لیبیدوی جدا شده از اندیشه واپسرانی شده، دگرگون می‌شود و به یک انرژی محرک عصبی (innervational) بدل می‌شود. اما آنچه سیمپتوم‌های تبدیل را مشخص می‌کند معنای نمادین آن‌هاست: آن‌ها اندیشه‌های واپس‌رانی شده را به واسطه‌ی بدن ابراز می‌کنند.

فروید برای توضیح «خیزش از یک فرایند ذهنی به یک تحریک عصبی جسمانی»، که خودش درک آن را دشوار می‌پنداشت، اصطلاح «تبدیل» را به ادبیات آسیب‌شناسی روانی وارد کرد.

همان‌طور که می‌دانیم، این اندیشه، در اواخر قرن نوزدهم اندیشه‌ی تازه‌ای بود، و از آن زمان به ویژه با توسعه پژوهش‌های روانی-جسمی به طور وسیعی گسترش یافته است.

علاوه بر این، باید توجه داشته باشیم که فروید پیش از این هم در تلاش برای انجام این کار بود، به طور برجسته با تمایزی که میان سیمپتوم‌های هیستریک و جسمانی نِوروز قائل شده بود.

معرفی این اصطلاح همزمان بود با نخستین پژوهش‌های فروید روی هیستری: این مورد برای اولین بار در سرگذشت خانم امی فون ان در مطالعاتی در باب هیستری (۱۸۹۵d)، و در «نوروسایکوز دفاع» (۱۸۹۴a) معرفی شد.

محدودیت دسترسی به ادامه‌ی مطلب

دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژه‌ی تداعی در نظر گرفته شده است.

با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه‌ به امکان مطالعه‌ی آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیک‌های بالینی و مواردی از این دست دسترسی ‌خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعه‌ی آنلاین در سایت است و امکان دانلود پی‌دی‌اف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پی‌دی‌اف مقالات دارید، آنها را بایستی جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.

در این صفحه می‌توانید پلن‌های عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه می‌توانید نحوه‌ی فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.

اگر اکانت دارید از اینجا وارد شوید.

اگر اکانت ندارید از اینجا ثبت‌نام کنید.

مجموعه مقالات مفاهیم روانکاوی
0 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

Back To Top
×Close search
Search
error: این محتوا محافظت‌شده است.
×