skip to Main Content
هیستری چیست؟

هیستری چیست؟

هیستری چیست؟

هیستری چیست؟

عنوان اصلی: Hysteria
نویسنده: لپلانش و پونتالیس
انتشار در: زبان روان‌کاوی
تاریخ انتشار: 1998
تعداد کلمات: 640 کلمه
تخمین زمان مطالعه: 4 دقیقه
ترجمه: تیم ترجمه‌ی تداعی

هیستری | Hysteria

طبقه نِوروز‌ها تنوع بسیاری را در تصاویر بالینی ارائه می‌دهد. دو شکل که از لحاظ علائم، بهتر از همه از یکدیگر مجزا شده‌اند عبارتند از هیستری تبدیلی، که در آن تعارض روانی به صورت نمادین در متنوع‌ترین علائم جسمانی تجلی می‌یابد: علائم ممکن است گهگیری (مثلا بحران‌های هیجانی به همراه رفتار نمایشی) یا دیرپاتر باشند (بی‌حسی، فلج هیستریک، «توده در گلو»، و غیره)؛ و هیستری اضطرابی‌، که اضطراب کمابیش به شیوه‌ای پایدار به یک اُبژه بیرونی خاص متصل می‌شود (فوبیاها).

فروید مشخصه‌های عمده‌ی سبب-آسیب‌شناختی هیستری تبدیلی را کشف کرد. همین تحول است که به روانکاوی امکان داده تا انواع بالینی متنوعی که سازمان شخصیت و حالت وجودی سوژه را تحت تاثیر قرار می‌دهند را به یک ساختار هیستریک مشترک منفرد تقلیل دهد و حتی زمانی که هیچ علائمی از فوبیا و هیچ تبدیل آشکاری وجود ندارد.

اختصاصی بودن هیستری در شیوع یک نوع خاص از همانند‌سازی و مکانیسم‌های مشخص (به ویژه واپس‌رانی، که اغلب آشکار است) در پیدایش تعارض ادیپی که عمدتاً در قلمروهای لیبیدویی فالیک و دهانی رخ می‌دهد، یافت می‌شود.

ایده‌ی بیماری هیستریک بسیار کهن بوده و به دوران بقراط برمی‌گردد. مرزگذاری این بیماری با پیچ و خم‌های تاریخ پزشکی همراه بود، و خواننده به منابع چاپی وافر در خصوص تکامل آن ارجاع داده می‌شود.

محدودیت دسترسی به ادامه‌ی مطلب

دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژه‌ی تداعی در نظر گرفته شده است.

با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه‌ به امکان مطالعه‌ی آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیک‌های بالینی و مواردی از این دست دسترسی ‌خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعه‌ی آنلاین در سایت است و امکان دانلود پی‌دی‌اف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پی‌دی‌اف مقالات دارید، آنها را بایستی جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.

در این صفحه می‌توانید پلن‌های عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه می‌توانید نحوه‌ی فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.

اگر اکانت دارید از اینجا وارد شوید.

اگر اکانت ندارید از اینجا ثبت‌نام کنید.

مجموعه مقالات مفاهیم روانکاوی
0 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

Back To Top
×Close search
Search
error: این محتوا محافظت‌شده است.
×