skip to Main Content
انکار چیست؟

انکار چیست؟

انکار چیست؟

انکار چیست؟

عنوان اصلی: Verneinung
نویسنده: لپلانش و پونتالیس
انتشار در: زبان روان‌کاوی
تاریخ انتشار: ۱۹۹۸
تعداد کلمات: ۱۳۲۰
تخمین زمان مطالعه: ۹ دقیقه
ترجمه: گروه روانکاوی تداعی

انکار چیست؟

انکار اصطلاحی روانکاوانه است که توسط زیگموند فروید برای اشاره به نوع خاصی از مکانیسم‌های دفاعی به کار می‌رود. در انکار، فرد از پذیرش واقعیت یک رویداد یا تجربه، به ویژه درک وجود اندام تناسلی زن، طفره می‌رود. فروید این مکانیسم را در تبیین پدیده‌هایی مانند فتیشیسم و سایر آشفتگی‌های روانی حائز اهمیت می‌دانست.

فروید به طور خاص از سال ۱۹۲۴ از اصطلاح (انکار) استفاده کرد. تا زمان مرگش سال ۱۹۳۸، او بارها به این فرایند اشاره کرد و مفصل‌ترین شرح خود را در کتاب «رئوس روانکاوی» (1940a [1938]) ارائه داد. اگرچه نمی‌توان گفت که او نظریه‌ای در مورد انکار ارائه کرد – او حتی آن را به طور دقیق از سایر فرایندهای نزدیک به هم متمایز نکرد – با وجود این، یک انسجام مشخص در تکامل این مفهوم در آثار او وجود دارد.

فروید برای اولین بار مکانیسم انکار را در بحث خود پیرامون عقده اختگی شرح می‌دهد. کودکان در مواجهه با فقدان آلت تناسلی در دختر، “این واقعیت را انکار می‌کنند و همچنان معتقدند که آلت تناسلی می‌بینند”[۱]. به تدریج، آنها در نتیجه عقده اختگی، فقدان آلت تناسلی را درک می‌کنند.

مختص اعضای ویژه

محدودیت دسترسی به ادامهٔ مطلب

دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژهٔ تداعی در نظر گرفته شده است.

با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه به امکان مطالعهٔ آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیک‌های بالینی و مواردی از این دست دسترسی خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعهٔ آنلاین در سایت است و امکان دانلود پی‌دی‌اف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پی‌دی‌اف مقالات دارید، آنها را باید جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.

در این صفحه می‌توانید پلن‌های عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه می‌توانید نحوهٔ فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.

مجموعه مقالات مفاهیم روانکاوی
0 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

Back To Top
×Close search
Search