skip to Main Content
دوجنس‌گرایی به چه معناست؟

دوجنس‌گرایی به چه معناست؟

دوجنس‌گرایی به چه معناست؟

دوجنس‌گرایی به چه معناست؟

عنوان اصلی: Bisexuality
نویسنده: لاپلانش و پونتالیس
انتشار در: THE LANGUAGE OF PSYCHO-ANALYSIS
تاریخ انتشار: 1998
تعداد کلمات: 670 کلمه
تخمین زمان مطالعه: 4 دقیقه
ترجمه: تیم ترجمه‌ی تداعی

دوجنس‌گرایی | Bisexuality

این مفهوم که بر اساس آن همه‌ی انسان‌ها به طور سرشتی هم دارای تمایلات جنسی مردانه هستند و هم زنانه، تحت تاثیر ویلهلم فلیس، توسط فروید وارد روانکاوی شد؛ این تمایلات را می‌توان در تعارضاتی که سوژه در تلقی جنس (sex) خود تجربه می‌کند، شناسایی نمود.

تا جایی که به تاریخچه جنبش روانکاوی مربوط می‌شود، مفهوم دوجنس‌گرایی را باید بی‌شک به تاثیر ویلهلم فلیس نسبت داد. در دهه ۱۹۸۰ برخورد با این مفهوم در آثار چاپی فلسفه و روانپزشکی ممکن بود اما این فلیس بود که نزد فروید از آن جانبداری کرد. مکاتبات آن دو این واقعیت را تصدیق می‌کند.

نظریه دوجنس‌گرایی در وهله‌ی اول مبتنی بر داده‌های آناتومی و رویان‌شناسی است (a):

«… درجه مشخصی از دوجنسی (hermaphroditism) آناتومیک به صورت بهنجار رخ می‌دهد. در هر فرد مذکر یا مونث بهنجار، ردپاهایی از دستگاه جنس مخالف دیده می‌شود ]…[ این واقعیت‌های شناخته شده در آناتومی، ما را به این فرض می‌رسانند که در سیر تکامل، یک ساختار جسمانی دو جنسی به یک ساختار تک جنسی تحول یافته است، و تنها ردپاهایی از جنسی که تحلیل رفته را به جای گذاشته».

محدودیت دسترسی

دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژهٔ تداعی در نظر گرفته شده است.

با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه به امکان مطالعهٔ آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیک‌های بالینی و مواردی از این دست دسترسی خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعهٔ آنلاین در سایت است و امکان دانلود پی‌دی‌اف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پی‌دی‌اف مقالات دارید، آنها را باید جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.

در این صفحه می‌توانید پلن‌های عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه می‌توانید نحوهٔ فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.

مجموعه مقالات مفاهیم روانکاوی
0 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

Back To Top
×Close search
Search