skip to Main Content
همانندسازی به چه معناست؟

همانندسازی به چه معناست؟

همانندسازی به چه معناست؟

همانندسازی به چه معناست؟

عنوان اصلی: Identification
نویسنده: لپلانش و پونتالیس
انتشار در: زبان روان‌کاوی
تاریخ انتشار: ۱۹۹۸
تعداد کلمات: ۱۶۱۹ کلمه
تخمین زمان مطالعه: ۱۱ دقیقه
ترجمه: گروه روانکاوی تداعی

همانندسازی

فرآیندی روان‌شناختی که طی آن فرد ویژگی، صفت یا جنبه‌ای از دیگری را در خود جذب کرده و به‌طور کامل یا جزئی، بر اساس الگویی که دیگری ارائه می‌دهد، تغییر می‌کند. شخصیت از طریق مجموعه‌ای از همانندسازی‌ها شکل می‌گیرد و معین می‌شود.

الف. از آنجا که اصطلاح «همانندسازی» در هر دو کاربرد رایج و فلسفی استفاده می‌شود، از نظر معنایی مفید است که ابتدا کاربرد آن را در زبان روانکاوی مشخص کنیم.

اسم «همانندسازی» به دو صورت قابل درک است: به‌صورت متعدی (transitively) معادل با فعل «مشخص کردن»، و به‌صورت انعکاسی (reflexively) معادل با «همانندسازی کردن با خود» (to identify oneself with). مشخص کرد. این دو معنا مطابق با تعاریف ارائه‌شده توسط لالاند (Lalande) به شرح زیر هستند:

۱) عمل همانندسازی: یعنی تشخیص یکسان بودن؛ چه به لحاظ عددی مانند «شناسایی مجرم» یا به لحاظ نوع، مثل زمانی که یک اُبژه به عنوان متعلق به یک دسته خاص تشخیص داده می‌شود. همچنین این معنا شامل مواردی می‌شود که یک دسته از وقایع را می‌توان با دسته‌ای دیگر مشابه دانست.

۲) فرایند یکی شدن: کنشی که به‌واسطهٔ آن فردی با دیگری یکی می‌شود یا دو موجود به یکدیگر شبیه می‌شوند (خواه در اندیشه یا در واقعیت، به‌طور کامل یا به‌طور جزئی).

محدودیت دسترسی

دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژهٔ تداعی در نظر گرفته شده است.

با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه به امکان مطالعهٔ آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیک‌های بالینی و مواردی از این دست دسترسی خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعهٔ آنلاین در سایت است و امکان دانلود پی‌دی‌اف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پی‌دی‌اف مقالات دارید، آنها را باید جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.

در این صفحه می‌توانید پلن‌های عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه می‌توانید نحوهٔ فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.

مجموعه مقالات مفاهیم روانکاوی
0 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

Back To Top
×Close search
Search