skip to Main Content
اُبژه خوب و اُبژه بد به چه معناست؟

اُبژه خوب و اُبژه بد به چه معناست؟

اُبژه خوب و اُبژه بد به چه معناست؟

اُبژه خوب و اُبژه بد به چه معناست؟

عنوان اصلی: 'Good' Object/'Bad' Object
نویسنده: لپلانش و پونتالیس
انتشار در: زبان روان‌کاوی
تاریخ انتشار: ۱۹۹۸
تعداد کلمات: ۷۴۲ کلمه
تخمین زمان مطالعه: ۴ دقیقه
ترجمه: گروه روانکاوی تداعی

اُبژه خوب و اُبژه بد

«اصطلاحاتی که ملانی کلاین برای نامگذاری اولین اُبژه‌ غریزی جزئی یا کامل در شکلی که در خیال‌پردازی‌های کودک شیرخوار ظاهر می‌شوند، به کار برد.»

صفات «خوب» و «بد» نه تنها به دلیل ماهیت ارضاء‌کننده یا ناکام‌کننده‌ی این اُبژه‌ها به آن‌ها نسبت داده می‌شود، بلکه همچنین به دلیل طرح‌واره‌های لیبیدویی یا تخریبی خود بر روی آن‌هاست. به گفته‌ی فروید، اُبژه جزئی (پستان، آلت تناسلی) به یک اُبژه «خوب» و یک اُبژه «بد» تقسیم می‌شود و این تقسیم‌بندی، شیوه‌ی دفاعی اولیه‌ای در برابر اضطراب است. کل اُبژه نیز به همین ترتیب تقسیم می‌شود (مادر «بد» و مادر «خوب» و غیره). اُبژه‌های «خوب» و «بد» تحت فرایندهای درون‌‌فکنی و برون‌فکنی قرار می‌گیرند.

دیالکتیک میان «خوب» و «بد» به عنوان موضوعی اساسی در نظریه روان‌تحلیلی قرار دارد که ملانی کلاین آن را از تحلیل ابتدایی‌ترین خیال‌ها استخراج کرده است. ما نمی‌توانیم تمام این دیالکتیک پیچیده را در اینجا توضیح دهیم، بنابراین تنها به برخی از ویژگی‌های اصلی مفاهیم «خوب» و «بد» اُبژه‌ها اشاره خواهیم کرد و سعی خواهیم کرد برخی از ابهام‌ها را برطرف کنیم.

محدودیت دسترسی به ادامه‌ی مطلب

دسترسی کامل به محتوای تخصصی تداعی صرفاً برای اعضای ویژه‌ی تداعی در نظر گرفته شده است.

با عضویت در تداعی و فعال کردن عضویت ویژه‌ به امکان مطالعه‌ی آنلاین این مقاله و تمام مقالات تداعی شامل نظریات روانکاوی، رویکردهای مختلف، تکنیک‌های بالینی و مواردی از این دست دسترسی ‌خواهید یافت. عضویت ویژه فقط برای مطالعه‌ی آنلاین در سایت است و امکان دانلود پی‌دی‌اف با عضویت ویژه وجود ندارد. اگر نیاز به پی‌دی‌اف مقالات دارید، آنها را بایستی جداگانه از طریق فروشگاه مقالات تهیه کنید.

در این صفحه می‌توانید پلن‌های عضویت ویژه را مشاهده کنید و از این صفحه می‌توانید نحوه‌ی فعال کردن عضویت ویژه را ببینید.

اگر اکانت دارید از اینجا وارد شوید.

اگر اکانت ندارید از اینجا ثبت‌نام کنید.

مجموعه مقالات مفاهیم روانکاوی
0 کامنت

دیدگاهتان را بنویسید

Back To Top
×Close search
Search
error: این محتوا محافظت‌شده است.
×